“Zonguldak Hepimizin” platformu kurucusu ve aktivist Dr. Tunç Çelebi bilindiği gibi önümüzdeki 21 Haziran’da ”Zonguldak dışında yaşayan Zonguldaklılar” için bir Zonguldaklılar Buluşması düzenlemiş bulunuyor. Bu konuda Zonguldak belediyesinin de organizatörler arasında bulunmasını arzu eden Zonguldak Hepimizin platformu üyeleri ve katılım yapacak olan Zonguldaklılar olumlu yanıt beklerlerken  Tunç Çelebi’nin söz konusu büyük buluşmaya ünlü Zonguldak sporlu milli futbolcu Halil Güngördü’yü de getireceği bildirildi.

Dr.Çelebi efsane futbolca gelmeden önce kentin bir sokağına isminin verilmesini herkesin arzuladığını vurgulayarak Belediye başkanı Tahsin Erdem’e açık bir çağrı yaparak aynen şunları söyledi:

“Sn. Tahsin ERDEM ve Zonguldak Belediyesi'ne açık ricam;

Kentimizin efsane futbolcusu Halil GÜNGÖRDÜ' nün isminin kentimizin bir sokağına veya mümkünse sportif bir alanına  verilmesi için yıllardır mücadele ediyorum.

Bu konudaki İç İşleri Bakanlığı ve Zonguldak Valiliği yazıları bir önceki Belediye Başkanı'nın önüne gelmiş, hatta Sn. Turgut AYDIN tarafından Belediye Meclisinde gündeme getirilmiş olsa da gereği yapılmamıştır.

Mayıs veya Haziran ayındaki Meclis toplantınızda bu kararı alırsanız "21 HAZİRAN ZONGULDAK BULUŞMASI "na katılacak olan Sn. Halil GÜNGÖRDÜ ' ye vefa borcumuzu yerine getirmiş oluruz.

Zonguldak Kömürspor’un tribünlerinin sembolü, lakabı ‘Karga’ olan Hayrullah Tıfıl adına açılan parka verilmesi gibi; ZONGULDAKSPOR'umuzun 1966 ruhunun önemli parçası olan, nadir bir futbolcumuzun da adını sağlığında kentin bir köşesinde yaşatmak siz/sizler içinde unutulmaz bir anı olarak yaşamınızda vefa duygusu olarak hep kalacaktır.

Doğa ile bütünleşmek için bir araya geldiler Doğa ile bütünleşmek için bir araya geldiler

Saygılarım ile...”

Whats App Image 2024 05 07 At 13.55.16

Whats App Image 2024 05 07 At 13.54.07

Muhabir: Sermet AKSU