Cumhuriyet Halk Partisi eski il başkanları Ahmet Altun, Halil Fırat, Ertuğrul Koltuk, Fikret Zaman, Murat Pulat ve eski merkez ilçe başkanları Yavuz Boz, Yusuf Mar ile Ebru Uzun imzasıyla yayınlanan ortak deklarasyonda CHP yetkili organları saldırıyla ilgili göreve davet edildi.

CHP’li eski il ve ilçe başkanlarının açıklaması şöyle:

“Türkiye genelinde ve Zonguldak’ta yapılan yerel seçimlerde kazanılan başarıya gölge düşüren bu olay hepimizi derinden üzmüştür. Cumhuriyetle varolmuş bir partinin Merkez İlçe Başkanlığı gibi önemli bir görevde olan Sayın Osman Zaimoğlu’nun hangi gerekçeyle olursa olsun parti üyemiz ve İnşaat Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Ozan Demirtaş’a yönelik sözlü ve fiziki saldırısı en hafif tabirle saygısızcadır.

1 Mayıs meydanlarında toplumsal barış ve kardeşlik mesajı veren bir partinin Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Sayın Zaimoğlu’nun 1 Mayıs kortejinde şiddete başvuracak kadar ileri gitmesi partimiz ardına son derece düşündürücüdür.

Taşıdığı sorumluluğu unutarak CHP’ye oy ve emek veren binlerce Zonguldaklıyı utandıran Osman Zaimoğlu’nu kınıyor, partinizin yetkili organlarını sorumluluk alarak şiddet nereden ve kimden geliyorsa gelsin parti tüzüğünün gereğini yapmaya davet ediyoruz”

Bir zamanların 19 Mayısları Bir zamanların 19 Mayısları

Kaynak: Haber Merkezi