Yarı profesyonel lig olarak nitelendirilen Bölgesel Amatör Ligde, 13 Ekim 2023 tarihinde başlayan 2023-2024 sezonunda son haftaya girildi. Zonguldak temsilcileri Alaplı Belediyespor ile Ereğli Belediyespor’un mücadele ettiği 6’ncı grupta, şampiyon Başkent Ankara’dan çıktı. Geride kalan 25 haftada 58 puan toplayan 1926 Polatlı Belediyespor, son haftaya en yakın rakibi Alaplı Belediyespor’un 6 puan önünde girerek şampiyonluğunu ilan etti. Son hafta deplasmanda Çilimli Belediyespor’la karşılaşacak olan Başkent temsilcisi, bu maçın ardından adını TFF 3. Lige yazdıracak.

ALAPLI İLK SEZON ÇOK BAŞARILI

Ligdeki ilk sezonunda başarılı bir performans ortaya koyan Alaplı Belediyespor, mevcut puan tablosunda 52 puana sahip. Sarı-Mavi takım, son hafta Eskişehir deplasmanında Eskişehir Demirspor karşısında vereceği 3 puan mücadelesiyle ligi ikinci sırada tamamlamaya çalışacak. Grupta, Eskişehirspor da tıpkı Alaplı Belediyespor gibi 52 puana sahip.

Zonguldak Kömürspor hakkını arıyor... Gerekirse İstanbul’a, TFF'ye kadar yürürüz Zonguldak Kömürspor hakkını arıyor... Gerekirse İstanbul’a, TFF'ye kadar yürürüz

Alaplı Belediyespor sezon ikinci de bitirse, üçüncü de bitirse ligdeki yerini koruyacak. Gökmen Başoğlu yönetimindeki takım, 2024-2025 sezonunda yine Bölgesel Amatör Ligde temsilcimiz olacak.

EREĞLİ PLAY-OUT MAÇINA KALDI

Gruptaki bir diğer temsilcimiz Ereğli Belediyespor, 2013-2024 sezonunda direkt yükseldiği Bölgesel Amatör Ligde ilk kez baraj maçı olarak nitelendirilen Play-Out’a kaldı. Aralıksız 10 sezondur mücadele ettiği ligde, hedeflediği şampiyonluğa bir türlü ulaşamayan Eflatun-Beyazlı takım, ligi Alaplı Belediyespor’un gerisinde bitirdiği için statü gereği, Süper Amatör Lig Play-Off şampiyonu Ereğli Yenimahallespor’la Play-Out maçı oynayacak.

TARAFSIZ SAHADA TEK MAÇ

Ereğli Belediyespor ile Ereğli Yenimahallespor tek maç eleme usulü oynanacak Play-Out maçının neticesine göre Bölgesel Amatör Lig hakkı kazanacak. Tarafsız saha olarak belirlenen Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda 18 Mayıs Cumartesi günü oynatılması planlanan maçta,  tek maç eleme sistemi uygulanacak. Bu doğrultuda karşılaşmayı kazanan takım, 2024-2025 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmeye hak kazanacak, kaybeden ise yoluna Süper Amatör Ligde devam edecek.

Maçta nihai sonuç alınacak olmasından dolayı, normal sürede skor eşitliği bozulmazsa 15'er dakika üzerinden çift devre halinde uzatma süresine gidilecek. Uzatmalarda eşitlik bozulmazsa, galip takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

SPOR SERVİSİ

Screenshot 4Skdd

Editör: Hüseyin EKİNCİ