Zonguldak Bolu ile 1920’de vedalaştı Zonguldak Bolu ile 1920’de vedalaştı

KESK dönem Sözcüsü Alper Kaya, Zonguldak Demokrasi Platformu adına yaptığı açıklamada, iktidarın 1 Mayıs'ı yasaklama ve gözaltı operasyonları yürütme çabasının gerçek suçları örtbas etmek ve Anayasal düzene ciddi bir saldırıyı gizlemek amacını taşıdığını belirtti.

Kaya, iktidarın hukuku hiçe sayarak 1 Mayıs'ta halkı suçlu gösterme çabasına dikkat çekerek, her türlü hukuk dışı engellemeye rağmen emekçilerin meydanlarda haklarını kullanmaya çalıştıklarını vurguladı. İçişleri Bakanı'nın gözaltı ve baskınların devam edeceğine dair açıklamasını eleştiren Kaya, iktidarın baskı, yasak ve sömürü politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Kaya, iktidarın Taksim'deki 1 Mayıs alanına yönelik tavrını faşizm olarak nitelendirerek, bu faşizme karşı birleşme ve güçlenme çağrısı yaptı. İktidarın amacının gerçek suçları gizlemek ve Anayasal düzene saldırmak olduğunu savunan Kaya, demokratik hakların kullanımını engelleyen ve hukuku tanımayan operasyonlara karşı mücadele edeceklerini belirtti.

Son olarak, 1 Mayıs gerekçesiyle yapılan gözaltıların hiçbir meşruiyeti olmadığını vurgulayan Kaya, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

Muhabir: Ersen Berk Çelik