Merve Kır istifa etti! Merve Kır istifa etti!

Karalahana çorbasının, 2023 Dünya’nın en kötü 100 yemeği arasında yer alması ile ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor. 
+++ 
Dünyanın en kötü 100 yemeği arasında gösterilen Kara Lahana çorbasının yer alması Karadeniz’de büyük tepkiye neden oldu. Demir vitamini yönünden zengin olduğu bilinen ve özellikle Doğu Karadeniz bölümünde tercih edilen Kara Lahana çorbası, Zonguldak tarafından da bilinen bir yemek. 
TasteAtlas tarafından 2023 Dünya’nın en kötü 100 yemeği açıklandı. Gastronomi dünyasının prestijli platformlarından biri olarak kabul edilen TasteAtlas, küresel mutfaklardan çeşitli yemekleri değerlendirerek dünyanın en kötü 100 yemeğini seçti. Karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden olan Kara Lahana Çorbası da en kötü 100 yemeğin arasında 7. sırayı aldı. Kara Lahana’nın en kötü yemekler listesinde yer alması Karadeniz halkı tarafından tepkiyle karşılandı. 
“KARALAHANAYA HAKSIZLIK ETMİŞTİR”
Konu ile ilgili konuşan Zonguldak’ın ünlü aşçılarından Kemal Karaca, “Köpek yiyorlar da karalahanayı mı beğenmiyorlar? Karalahana ile yapılan yemekler Karadeniz’e özgü. Onların böyle bir yemeği bilebileceklerini düşünmüyorum. Kesinlikle o sıralamaya girmemeliydi. Çok saçma buldum. Bence onu söyleyenler karalahanaya haksızlık etmiştir.” dedi.
DEMİR VİTAMİNİ YÖNÜNDEN FAYDALI
Karalahananın bahsedilenin aksine oldukça yararlı olduğunu ve demir vitamini yönünden vücuda faydalı olduğunu belirten Karaca, “Dedelerimizden gelme bir yemektir. Mısır unu ile yapılan daha çok tercih ediliyor. Fasulyeli, patatesli de yapılabiliyor. Türkiye’de her yörenin yemeği ayrı güzel. Dediğim gibi, böyle bir listede karalahana yemeğinin adının geçmesi üzücü. Faydalarına bakmak gerekiyor.” Şeklinde konuştu. 
Haber: Fadime YILMAZ ELMA

pirincli-karalahana-yemegi-tarifi (1)

WhatsApp Image 2023-12-15 at 16.51.41 (1)

'Oğlum kenardan git' dedi, 5 yerinden bıçaklandı! 'Oğlum kenardan git' dedi, 5 yerinden bıçaklandı!

Üç çocuk babası Mustafa Hakkulu kayıplara karıştı! Üç çocuk babası Mustafa Hakkulu kayıplara karıştı!

Alkollü sürücü önce arabayla, sonra da yaya olarak kaçtı! Alkollü sürücü önce arabayla, sonra da yaya olarak kaçtı!

Tüp yüklü kamyonda yangın çıktı! Tüp yüklü kamyonda yangın çıktı!

Otomobil motosiklete arkadan çarptı! 1 ölü! Otomobil motosiklete arkadan çarptı! 1 ölü!

Elif Köse yeniden aday! Elif Köse yeniden aday!

Uzman Çavuş Mustafa Fatih Yetişen, silah kazasında şehit oldu! Uzman Çavuş Mustafa Fatih Yetişen, silah kazasında şehit oldu!

Arabasını valeye teslim etti, başına gelmeyen kalmadı! Arabasını valeye teslim etti, başına gelmeyen kalmadı!

Derdimi alan Derdimi alan

Maden ocağında göçük! 2 işçi hayatını kaybetti! Maden ocağında göçük! 2 işçi hayatını kaybetti!

İki işçiye mezar olan maden ocağı drone ile görüntülendi! İki işçiye mezar olan maden ocağı drone ile görüntülendi!

Trafik kazasında ağır yaralanan Uzman Çavuş yaşamını kaybetti! Trafik kazasında ağır yaralanan Uzman Çavuş yaşamını kaybetti!

Dünyanın en iyi 100 lezzeti belli oldu! Türkiye'den 8 yemek listeye girdi! Dünyanın en iyi 100 lezzeti belli oldu! Türkiye'den 8 yemek listeye girdi!

Genç kıza köpek saldırdı! Genç kıza köpek saldırdı!

Duran otomobile kamyonet çarptı! Duran otomobile kamyonet çarptı!

Kastamonu'da 1 kişinin öldüğü kazada 2.72 promilli alkollü çıktı, 'suçum yok' diyerek tahliyesini istedi Kastamonu'da 1 kişinin öldüğü kazada 2.72 promilli alkollü çıktı, 'suçum yok' diyerek tahliyesini istedi

Sağlıklı dördüz bebek doğuran anneye 3 ceset verdiler Sağlıklı dördüz bebek doğuran anneye 3 ceset verdiler

Genç kadınla zorla ilişkiye girdiğini itiraf etmişti! Mahkemedeyse... Genç kadınla zorla ilişkiye girdiğini itiraf etmişti! Mahkemedeyse...

Editör: Virda Şahin