IBAN'a para alıp fiş veya fatura kesmeyen esnaflara her bir işlem için 3.400 TL ceza kesiliyor. Yetkililer, işletme sahiplerinin yakınlarının banka hesaplarını da incelemeye aldı.

Denetimler Hız Kazandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ekipleri, IBAN ile ödeme alıp fiş veya fatura kesmeyen esnafları tek tek tespit ederek cezalandırıyor. Son günlerde sahada yoğun denetimler gerçekleştiren ekipler, bu usulsüz uygulamanın önüne geçmeyi amaçlıyor.

Vergi Kaybı Önleniyor

IBAN ile yapılan ödemelerin takibi ve her bir işlem için fiş veya fatura kesilip kesilmediği kontrol ediliyor. Bu sayede vergi kaybının önüne geçilmesi ve esnafın yasalara uyması sağlanıyor.

Yakınların Hesapları da İncelemede

Bakanlık, IBAN'a gelen her ödemenin karşılığında fiş veya fatura kesilip kesilmediğini kontrol ediyor. İşletme sahiplerinin yakınlarının banka hesapları da incelemeye alınarak, olası kara para aklama girişimlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Esnafa Uyarı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm esnafları yasalara uymaya ve her işlem için fiş veya fatura kesmeye çağırdı. Aksi takdirde, ağır cezalarla karşılaşabilecekleri uyarısında bulunuldu.

50 ilde sahte fatura operasyonu! 50 ilde sahte fatura operasyonu!

Kaynak: Haber Merkezi