Ören, beraberinde Kamu Sen Zonguldak İl Temsilciliğine bağlı Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Arzu Kara, Türk Büro Sen Şube Başkanı Köksal Tunçtürk, Türk Eğitim Sen yönetim kurulu üyeleri ve öğretmenler ile birlikte Fen Lisesi önünde açıklamada bulundu.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan, bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla silahla vurularak canice öldürüldü diyen Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören açıklamasında şöyle dedi:

“Öncelikle kıymetli meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz. Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla Türk Eğitim-Sen olarak bugün ilk derse girmeme kararı aldık. 10 Mayıs 2024 Cuma günü de tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, İl Milli Eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla Öğretmene şiddete hayır diyoruz! Ayrıca okullarımızda bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere gireceğiz.

Zonguldak’ta cinayet! Bunun sorumlusu kim? Zonguldak’ta cinayet! Bunun sorumlusu kim?

Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Sendikamızın 2019 ve 2023 yıllarında eğitim çalışmalarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler  hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanun teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu noktada tüm  siyasi partilerimiz birlik içinde olarak bu teklife destek vermesi ve teklifimizin yasalaşması en büyük beklentimizdir.

Öte yandan, disiplin yönetmelikleri etkinleştirilmeli, her okulumuza güvenlik görevlisi tahsis edilmeli, eğitimcilerin itibarını zedeleyen ve sadece adı değişen öğretmeni şikayet hatları kaldırılmalı, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddet ile ilgili yasal düzenleme yer almalı, eğitim çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen itibar suikastları son bulmalı, statü kaybı önlenmeli, rehber öğretmen sayısı artırılmalıdır.

Eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddet aslında geleceğimize sıkılan kurşundur. Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Türk eğitimcileri olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz”

Whats App Görsel 2024 05 09 Saat 12.55.12 2D506E7B

Muhabir: Ersen Berk ÇELİK