Yüzmek için girdiği gölde el bombaları buldu! Yüzmek için girdiği gölde el bombaları buldu!

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü 2024 yılı ilk dört ayının değerlendirildiği  toplantı Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu riyasetinde Gökçebey Orman Fidanlık Müdürlüğü ev sahipliğinde Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Pınar, Necmettin Aşçi ve  Mehmet Ali Deniz, İşletme ve Şube Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü  Bayraktaroğlu yaptığı açılış konuşmasında “1 Mayıs, başta orman kahramanı alev avcısı yangın işçilerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum” dedi.

Bayraktaroğlu konuşmasında, Ormancılık faaliyetlerimizin çok yönlü ekolojik, teknik, sosyal ve kültürel istekler göz önünde bulundurularak verimli bir şekilde yapılması öncelikli hedeflerimiz arasında yer aldığı, birimlerimiz tarafından yapılan faaliyetlerde en az kaynak kullanımı ile en yüksek faydanın sağlanması ve imkânların etkin bir şekilde kullanılması kapsamında verimlilik hususunun da hassasiyetle takip edileceğini belirterek ormancılık çalışmalarında kaliteyi artırmak için elimizin değmediği orman parçasının kalmaması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bölgemizin % 67’si ormanlarla kaplı ve tapusu da bize verilmiş. Ormanları korumak bizim sadece görevimiz değil ayrıca bu vatana namus borcumuz. Tüm çalışmalarımızda Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde vatandaş odaklı, halkımıza hizmet anlayışı içerisinde daha gayretli bir şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz.

2023 yılında her türlü olumsuz şartlara rağmen başarılı çalışmalar yaptık, başarı hiçbir zaman  tesadüf değildir. Doğru planlama, azimli ve çalışkan personel ve uyumlu ekip çalışması ile mümkündür. İyi ifade edilmiş bir sorun, yarı yarıya çözülmüştür. Sorumluluğumuzun bilincinde ve zamanında hareket ettiğimiz takdirde negatif unsurları pozitife çevirmek elimizde. Bizim için gerekli olan şey kendimizden başlayarak personelimizi de verimli çalıştırabilmektir. 2024 yılında da 2023 yılında olduğu gibi Tüm programlarımızın eksiksiz olarak tamamlanarak yıl sonu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum”

Toplantıda, İşletme Müdürlüklerinin 2024 yılında yaptığı çalışmalar ve program gerçekleşmeleri hakkında İşletme Müdürlüklerinin yaptıkları faaliyetler ile ilgili veriler analiz edildi, değerlendirmeler yapıldı ve öneriler ortaya konuldu.

Damga gerçekleşmeleri, gençleştirme programları, üretim durumları, emval miktarları, gelir gider durumları, yıl sonu kar durumu, silvikültür faaliyetleri, fidan dikim çalışmaları, okul bahçesi, cami ve ibadethane ağaçlandırmaları, orköy çalışmaları, ekosistem faaliyetleri, kadastro dosyaları, 2-B çalışmaları konularının irdelenmesinde; eksiklikler hakkında bilgiler verildi ve yapılan faaliyetler tek tek gözden geçirilerek irdelendi.

Whats App Image 2024 05 01 At 09.38.43 (2)

Whats App Image 2024 05 01 At 09.38.43

Whats App Image 2024 05 01 At 09.38.44

Kaynak: Haber Merkezi