Profesyonel futbolda “alt lig” olarak tabir edilen 2. Ligde, “uzlaşı” iddiaları üzerine emsal gösterilebilecek bir soruşturmaya konu olan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili nasıl bir karar çıkacağı merakla bekleniyor.

TFF YouTube kanalında canlı yayınlanan ve futbolun olağan akışına göre Ankaraspor’un çok rahat galip gelebileceği maçta, iki takım futbolcularının beraberlik neticesine göre sergiledikleri etik dışı davranışlar üzerine Türk spor kamuoyunda büyük bir infiale neden olan maça dair, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu’nun başlattığı soruşturma derinleşiyor.

Hukuk Kurulu devam eden soruşturmanın ilk ayak kısmında, TFF YouTube kanalında kayıt altında bulunan maçın görüntülerini dakika dakika ele aldı. Maçta etik dışı davranış olup olmadığına dikkat eden Kurul, özellikle de iki takım futbolcularının hal ve hareketlerini yakın mercek altına aldı.

Futbolcuların sergiledikleri futbolun olağan akışına ters olan her hareket, davranış ve tutum, doküman haline getirilip dosyaya konuldu. İstatistiklerin 0’ı gösterdiği maçta, genelde orta alanda paslaşmayı tercih eden futbolcuların, kaleye neden hücum yapmadıklarının üzerinde durulduğu soruşturmada, oyuna sonradan giren ve 90’ıncı dakikada hücum atağına kalkıp gol tehlikesi oluşturan Nazilli Belediyesporlu futbolcunun, Ankarasporlu futbolcu tarafından sert bir şekilde uyarılmasının nedeni araştırıldı.

Ne Ankaraspor, ne de Nazilli Belediyespor cephesinde gol atmaya yönelik bir atak sergilenmemesi ve bu düşünceye bağlı olarak hücum aksiyonunun neredeyse hiç olmadığı maça dair elde edilen argümanları dosya haline getiren Hukuk Kurulu, ayrıca hakem, gözlemci ve TFF temsilcilerin maça dair aktaracağı görüşleri de dosyaya ilave edecek. Soruşturma boyunca elde edilen bilgilerin derlenmesiyle oluşacak dosya üzerinde yapılacak değerlendirme, uzlaşı iddiasına konu olan maçla ilgili verilecek kararda somut bir kanıt olacak.

Cumayanı Gençlikspor’a Şenol Güneş eli değdi! Bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti Cumayanı Gençlikspor’a Şenol Güneş eli değdi! Bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

Her geçen gün derinleşen soruşturma kapsamında somut delillerle oluşacak bulgular, eğer bir şike olgusu çıkarırsa, dosya Etik Kurulu’na sevk edilip hem Ankaraspor, hem de Nazilli Belediyespor’la ilgili yasal süreç başlatılacak.

Bu doğrultuda iki kulübe verilecek cezalar, Futbol Disiplin Talimatnamesi’nin ilgili maddelerine göre, 9 Mayıs’ta başlayacak 2. Lig Play-Off grubu maçlarına kadar TFF tarafından spor kamuoyuna duyurulacak. Habertürk’te Gündem programında konuyu ele alan avukat Emin Özkurt, eğer ortaya somut bulgular çıkarsa, iki kulübün küme düşürülebileceğini ifade etmişti.

AVRUPA'DA KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMIYOR

Öte yandan, Türk futbolunda daha önce eşi benzerine rastlanmayan fakat Avrupa ve Dünya futbolunca çok sayıda örneği bulunan şike olayları kapsamında, 1994’te Marsilya, 1980’de Milan,  1970-1971 sezonunda Rot Weis Oberhausen ve  Arminia Bielefeld, 1980’de Lazio, 2006’da Juventus, 2007’de Boavista, 2004’te Genoa, 2004-2005’te Bialystok, 2007-2008’de Arka Gdynia ve Gornik Leczna, 2008’de Zaglebie Sosnowiec, 2006-2007’de Zaglebie Lubin küme düşürüldü.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ