Zonguldak

100. Yıl Vakfı’ndan “Dolandırıcılık” açıklaması: “Bakanlık kanuni işlem yaptı”

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine Bağlı Bakacakkadı beldesinde faaliyet gösteren 100. Yıl Vakfı Tesisleri’yle ilgili işletmeci Cahit Terzi’nin ardından Vakıf’tan da açıklama geldi

Abone Ol

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine Bağlı Bakacakkadı beldesinde faaliyet gösteren 100. Yıl Vakfı Tesisleri’yle ilgili işletmeci Cahit Terzi’nin ardından Vakıf’tan da açıklama geldi. Açıklamada, Cahit Terzi’nin işletmeci olmadığı oğlu Taylan Terzi’nin işletmeci olduğu belirtildi. 


100. Yıl Vakfı’ndan yapılan açıklama şu şekilde: 
Gerçek durum şudur:
1. Vakfımızın ve konunun Cahit Terzi ile hiçbir hukuki bağı yoktur. Cahit Terzi; tesislerimizin işletmeciliğini yapmamaktadır ve muhatabımız değildir.
2. Vakfımıza ait tesisler; 40 yıldır bölgenin hizmetindedir. Pek çok bölümden oluşan tesislerimizin; otel, restoran ve toplantı bölümleri; bütün demirbaş ve işletme malzemeleri Vakfa ait olarak, sadece işçilik taşeronluğu yapan, tesislerde bir çöpü bile bulunmayan ve sadece 100.000 Türk Lirası sermayesi olan ve Taylan Terzi isimli şahın yöneticisi olduğu ve Belediye Ruhsatı ile çalışan; Atlas Limited Şirketi işletmiştir.
3. Turizm Kanununda yapılan bir değişiklik ile; Belediye Ruhsatı ile çalışanların 2 Mayıs 2024 tarihine kadar Turizm İşletme Belgesi alma zorunluluğu getirilmiştir. Ancak; profesyonel kadrosu olmayan ve sermayesi yetersiz Atlas Şirketi, verilen bütün uzatmalara rağmen Turizm İşletme Belgesi alamamıştır.
4. Bu nedenle Atlas Şirketinin ruhsatı Turizm Bakanlığınca iptal edilmiş ve faaliyeti sona erdirilmiştir. Yani Turizm Bakanlığı tarafından tamamen kanuni bir işlem yapılmıştır.
5. Bu işlemle Vakfımızın kurucusu olan ve halen Mütevelli Heyet Başkanı olan Sayın Cemil  Çakmaklı’nın hiçbir alakası olmadığı gibi, işletmecilerle hiçbir para alışverişi de yoktur.
Sayın Çakmaklı; Vakfın sürekli bağışçısı ve hamisidir. 
6. Hiçbir şekilde hukuki muhatabımız olmayan Cahit Terzi; Vakfımıza ve Vakfımızın Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Cemil Çakmaklı’yı yasak yeri kiralamak ve yasaya aykırı işlemler yaptığı ve kandırıldığı ile suçlamaktadır. Bu yalan ve iftiraların nedeniyle; Cahit Terzi isimli şahıs için suç duyuruları yapılacak ve hukuki işlemler başlatılacaktır. Aynım zamanda kendisine zimmetlediğimiz demirbaşları teslim etmeden, tesis dışına kaçıran ve halen 1 Milyonu aşkın taşeronluk borçlarını ödemeyen Atlas Şirketi hakkında da gerekli suç duyuruları ile icrai ve hukuki işlemler başlatılacaktır.
7. Halen Vakıf Özel Güvenlik Personeline saldırdığı için yargılaması devam eden Cahit Terzi’nin tek taraflı yalan iftira ve bilgisizliğine dayalı ve suç teşkil eden beyanlarına itibar etmemenizi, bu açıklamalarımızın da aynen yayınlanmasını rica ederiz.
Aksi taktirde kanuni haklarımızı kullanacağımızı bilgilerinize sunarız.