Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kutsal görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar kutsal topraklara hareket etmeye başladı. Türkiye’den yaklaşık 83 bin 430 kişi Diyanet’in hac kontenjanından yararlanacak.

Zonguldak’ta ise hacca gitmek isteyen ve başvuruda bulunanların sayısı 12 bin. Ancak başvuruda bulunan 12 bin kişiden sadece 360 kişi hacca gidebilecek. Bu durum, hac görevini yerine getirmek isteyen birçok vatandaş için hayal kırıklığı yarattı.

Hac kontenjanları, her yıl ülkelere belirli sayılar dahilinde veriliyor ve bu sayı genellikle ülkenin Müslüman nüfusuna göre belirleniyor. Türkiye için ayrılan kontenjan da bu yıl 83 bin 430 olarak belirlendi. Ancak Zonguldak’ta görülen yoğun talep, kontenjanın sınırlı olmasından dolayı karşılanamıyor.

Hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonları ile kutsal topraklara doğru yola çıkacak. Hac hazırlıkları kapsamında sağlık kontrolleri, eğitimler ve seminerler düzenleniyor. Bu süreçte, hacı adayları hem manevi hem de fiziksel olarak hazırlıklarını tamamlıyorlar.

Emniyet ve Jandarma suçlulara göz açtırmıyor Emniyet ve Jandarma suçlulara göz açtırmıyor

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA