Spor

14 yaşında 5 maçın 4’ünü nakavtla kazanıp “şampiyon” unvanla Milli takıma yükseldi

1-11 Ağustos tarihleri arasında Bosna Hersek’te yapılacak Avrupa Şampiyonası’na katılacak

Abone Ol

Zonguldak’ta, 6 yıldır boks sporuyla uğraşan 14 yaşındaki Fırat Bozkurt, ilk kez katıldığı Üst Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda, 44 kilo sıkletinde çıktığı 5 maçın 4’ünü nakavtla kazanarak hedeflediği altın madalyaya ulaştı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü boks antrenörü Burak Tiryaki’nin, sosyal medyada videosunu izleyip keşfettiği ardından da bireysel antrenman uygulamalarıyla geliştirdiği Fırat Bozkurt, 25 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen aynı zamanda Milli takım seçmesi niteliği taşıyan Üst Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda, Zonguldak’ı 44 kiloda temsil etti.

Lisanslı sporcusu olduğu İnağzıspor Kulübü adına katıldığı şampiyonada bir rüzgar misali esen Fırat Bozkurt, heyecanını kısa sürede üzerinden atıp her biri birbirinden güçlü rakipleri karşısında peş peşe galibiyetler aldı.

Nakavtla sona eren ilk 4 müsabakanın ardından çıktığı final müsabakasının ilk raundunda, rakibinin yakın teması üzerine aldığı kafa darbesiyle burnu kırılan, buna rağmen pes etmeyip yapılan tedavisinin ardından maça kaldığı yerden devam eden Fırat, güçlü yumruk darbeleriyle rakibini devirip şampiyon oldu.

8 gün süren şampiyonada final maçıyla birlikte toplam 5 maça çıkan ve bunların 4’ünü nakavtla kazanarak hedeflediği altın madalyaya ulaşan Fırat Bozkurt, Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen ödül töreninde kürsünün birinci basamağına çıkıp madalyasını büyük bir gururla boynuna astı.

Ulusal düzeydeki ilk Türkiye Şampiyonası’ndan “şampiyon” unvanla ayrılarak Üst Minik Boks Milli takım kadrosuna dahil edilen Zonguldaklı şampiyon boksör, 1-11 Ağustos tarihleri arasında Bosna Hersek’te yapılacak olan Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Ay-Yıldızlı formayı giyecek.

Boks kariyerine hızlı bir giriş yapan ve kendisine Avrupa şampiyonluğunu hedef koyan Fırat Bozkurt, bu hedefe ulaşabilmek için Türkiye Şampiyonası dönüşü antrenörü Burak Tiryaki yönetiminde antrenmanlara hiç ara vermeden başladı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait Sporcu Fabrikası’nda, Burak Tiryaki’nin hazırladığı sıkı ve düzenli antrenman programıyla Bosna Hersek’e hazırlanan Fırat Bozkurt, uluslar arası düzeyde ilk kez katılacağı Avrupa Şampiyonası’ndan altın madalyayla döneceğine inanıyor.

Şampiyon boksör, “Büyük hedefler peşindeyiz. Boksa başladığım ilk günden bu yana bugünleri hayal ediyordum. Hayallerimizin peşinden koşmaya devam edeceğiz. Ulusal düzeyde ilk madalyamı İzmir’deki Türkiye şampiyonasında aldım. Şimdi sırada Avrupa var. Hedefimiz Avrupa şampiyonluğu. Burak hocamızla birlikte çok emek veriyoruz, sıkı çalışıyoruz. Bu emeklerimizin karşılığını alacağız.” dedi.

Antrenör Burak Tiryaki, ilk kez katıldığı Türkiye Şampiyonası’ndan altın madalyayla ayrılan sporcusu kutlarken, “Fırat çok yetenekli bir boksör. 6 yıldır çalışıyoruz. Bugüne dek hiç antrenman kaçırmadı. Bunun neticesinde bugünlere geldik. Her gün üzerine katıyor. Boksta disiplin ve mantalite çok önemli. Fırat’ta bu ikisi de mevcut. Yolun başındayız. İyi bir başlangıç yaptık. Önümüzde Avrupa şampiyonası var. Hedefimiz şampiyonluk. Fırat, bu potansiyelin kendisinde olduğunu İzmir’de gösterdi. Bosna Hersek’ten de şampiyon unvanla döneceğiz” şeklinde ifadelerde bulundu.

SPOR SERVİSİ