Liseli Büşra'nın öldüğü kazada iki sanığa hapis cezası talebi Liseli Büşra'nın öldüğü kazada iki sanığa hapis cezası talebi

Zonguldak’ta 2024 yılı yatırım projelerinin ele alındığı 4’ncü koordinasyon kurulu toplantısı, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında yapıldı.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya, Vali yardımcısı Hasan Göç, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Toplantıda, 2024 yılı yatırım projelerinin 1 Ocak-30 Eylül döneminde kaydedilen gerçekleşmeleri değerlendirildi.

En yüksek harcama tutarına sahip projeler arasında:“Sakarya Doğal Gaz Sahası Geliştirme” projesi, Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide (ZBK) Yolu” projesi ve BOTAŞ’ın “Batı Karadeniz Doğal Gaz Boru Hattı” yatırımı yer aldı.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, yıl boyunca yapılan yatırımların önemine vurgu yaparak, bu projelerin Zonguldak’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük katkı sağladığını belirtti.

Hacıbektaşoğlu, yatırımların hız kesmeden devam edeceğini ve ilin gelişimi için koordineli bir şekilde çalışmanın zorunlu olduğunu ifade etti.

Toplantıda, projelerin detaylı sunumları yapıldı ve her bir proje için o ana kadar gerçekleşen harcamalar ve fiziki ilerlemeler değerlendirildi. Proje yetkilileri tarafından yapılan sunumlarda, karşılaşılan sorunlar ve çözüme yönelik öneriler de tartışıldı.

2024 yılı yatırım projelerinin 1 Ocak-30 Eylül döneminde kaydedilen gerçekleşmelerinin değerlendirildiği toplantıda ayrıca söz alan Devrek  Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, İstiklal ilkokulu'nun yıkılması ile ihtiyaç duyduğumuz okulun, okullar bölgesine yapılmasını, Orman Bölge Müdürlüğü'nden kamu binaları ve TOKİ yapımı için arazi,  Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden Ankara Asfaltı üzeri peyzaj düzenlemesi, bordürlerin boyanması, bordür kenarlarının temizlenmesi, Ereğli yolu üzerindeki menfezlerin yapılmasını, Devrek Meslek Yüksekokulu ile şehir merkezi arasında kalan kısma kaldırım çalışması ve Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi'ne giriş-çıkış yapan araçların ana yola güvenli geçiş yapmaları için çalışma yapılmasını talep etti.

Kaynak: Bülten