En uzun gün 21 Haziran’da Zonguldak’ta da büyük bir etkinlik gerçekleşecek. Zonguldak Kömürspor’un ünlü oyuncusu, Milli futbolcu Riva Halil de (Halil Güngördü) bu etkinliğin içinde yer alacak.

Devrim Dural, Çağlayan’ı eleştirdi: “Hakkaniyetsiz ve doğru değildir” Devrim Dural, Çağlayan’ı eleştirdi: “Hakkaniyetsiz ve doğru değildir”

Etkinlik kapsamında Zonguldak dışında yaşayan yüzlerce Zonguldaklı toplu olarak Zonguldak’a gelerek Cumhuriyetin 100. Yılı için kucaklaşacaklar. Zonguldak Hepimizin platformunun başlattığı bu hareket de büyük ilgi görüyor ve günden güne de yaygınlaşarak katılımca sayısı artıyor.

Bu arada Zonguldaklılar ile birlikte kentimize gelecek olan ünlü futbolcumuz Riva Halil için de “ismi bir sokağa verilsin” kampanyasına da destek artıyor.

Bu konuda gelecek olan konuklar Zonguldak Belediye başkanı Tahsin Erdem’in de önayak olması için dikkatini çekiyorlar.

Zonguldak’ta buluşma hareketini başlatan aktivist Dr. Tunç Çelebi ise şöyle bir açıklama yapmış bulunuyor:

“Zonguldak dışında yaşayan Zonguldaklıların 21 Haziran Cuma (Kurban Bayramı bitiminin iki gün sonrası/Zonguldak’ın Kurtuluş Günü Anması yapılan Gün/ Yazın ilk günü/En uzun gündüz ve en kısa gecenin yaşandığı gün)  “Zonguldak’ ta hem birbirleri ile hem de Zonguldak’ta yaşayan dostları ile buluşmasını” sizlere her pazartesi günü hatırlatacağımı söylemiştim.

6. duyurumumu yapıyorum.

Bu konuda aktivasyonun Zonguldak Merkez İlçe Belediyesi tarafından organize edilmesi teklifim Belediye Başkanına iletilmiştim; kendisinden şu ana kadar (12.5.2024) dönüş olmadı. Karar tabii ki Sn. Tahsin ERDEM ve yönetimine aittir. Ancak ön sezim Belediyenin bu şekilde bir aktivasyonda yer almayacağı doğrultusundadır.

Bu durumda Zonguldak’taki dostlarımızla doğaçlama bir buluşma ortamı yaratacağız. Şu ana kadar Fener Mahallesi Tenis Kulübü/kortu Sn. Başkanı Yiğit Yaman ve yönetim kurulu bizlere kapılarını açtı.

Saat 10.00 dan itibaren buluşmamız orada gerçekleşecek, ayrıca gelen talepler doğrultusunda 2.,3. Buluşma noktaları da oluşturulabilecektir.

Buluşma sonrası herkes, her gurup kendi programını istediği yerde, istediği süre ve gün yapmakta serbest olup, bağlayıcı bir organizasyon yoktur. Amacım sadece ve sadece dostların birbirini bulabileceği, görebileceği bir günü ve ortam oluşturmaktır.

Belki 40-50 yıldır göremediğimiz, belki de böyle bir organizasyon olmasa göremeyeceğimiz dostları; belki de son defa göreceği dostları ile buluşturmak umudum ile…”

Whats App Image 2024 05 13 At 11.27.43

Whats App Image 2024 05 13 At 11.27.44

Whats App Image 2024 05 13 At 11.27.44 (1)

Muhabir: Sermet AKSU