Eylem Ertuğrul’dan Maden Arama tepkisi: “Halkımızın yanındayız” Eylem Ertuğrul’dan Maden Arama tepkisi: “Halkımızın yanındayız”

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 23. Kömür Kongresi, 12-13 Eylül 2024 tarihlerinde Zonguldak Dedeman Otel'de gerçekleşecek. Kongre, sektördeki yenilikler ve sorunlar üzerine önemli bir platform oluşturacak.
Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Başkanı Erdoğan Kaymakçı ve Kömür Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Barış, kongre öncesi basın toplantısı düzenleyerek etkinlikle ilgili bilgi verdiler. Kaymakçı, kongrenin ilk gününde açılış konuşmaları ve bir panel düzenleneceğini, ikinci gün ise teknolojik gelişmelerin değerlendirileceğini belirtti. Ayrıca, sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılacağını ifade etti.
365 DELEGEDEN KATILIM, YURT DIŞINDAN 15 KİŞİ
Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Barış ise kongrenin yoğun ilgi gördüğünü, 365 delegenin katılacağını ve 29 firmanın stant açacağını açıkladı. Yurt dışından 15 katılımcının da kongreye dahil olacağını belirten Prof. Barış, sektörün sorunlarının kapsamlı şekilde tartışılacağını ve önemli sonuçlar elde edileceğini söyledi. Ayrıca, kongre kapsamında 29 bildiri ve iki özel sunum yapılacağını ekledi.
MADEN MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİNİN 100. YILI KUTLANACAK
Prof. Dr. Kemal Barış, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Maden Mühendisliği eğitiminin 100. yıl dönümünün de bu etkinlikler kapsamında kutlanacağını duyurdu. Üniversitede bu önemli dönüm noktası için çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ifade etti.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma