Spor

24 maçta 28 gol attı, sezonu "gol kralı" unvanıyla kapattı

2022-2023 sezonu gol kralı, şampiyon Alaplı Belediyespor’dan çıktı

Abone Ol

Zonguldak’ta, yerel düzeyde en üst lig seviyesi olarak uygulanan Süper Amatör Ligde 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Alaplı Belediyespor’un forveti Caner Kara gol kralı unvanının sahibi oldu. 32 yaşındaki forvet, 24 maçta attığı 28 golle krallık tacını taktı.

Sezon başında Çaycumaspor’dan transfer olduğu Alaplı Belediyespor’da tüm maçlarda banko görev alan Caner Kara, sarı mavili takımda kariyerinin en gollü sezonunu yaşadı.

Sarı-Mavi forma altında üstlendiği gol sorumluluğunu fazlasıyla yerine getiren Kara, İhsaniyespor’a iki maçta 8, Elvanpazarcıkspor’a yine 2 maçta 7, Perşembe Belediyespor’a 4, Yenimahallespor’a 3, Mavi Şimşekspor’a 2, Çaydeğirmeni Belediyespor’a 2 ve Filyos Sefercikspor ile Yenimahallespor’a 1’er gol attı.  Genel toplamda 28 gole ulaşıp “gol kralı” unvanına sahip olan Alaplı Belediyesporlu golcü, meslektaşları arasından sıyrılarak altın ayakkabı ödülüne hak kazandı.

Şampiyonlukla tamamlanan sezonu gol krallığıyla taçlandıran tecrübeli forvet, kariyerinin en parlak ve başarılı dönemlerinden birini yaşadı.

Birbirinden şık gollerinin yanı sıra Caner, yaptığı 12 asistle skora ekstra katkılar sağladı. Golleri ve asitleriyle takımın sezon boyunca kaydettiği 108 golün 40’ına doğrudan etki eden Alaplılı golcü, bu yönüyle şampiyonlukla çok önemli rol oynadı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ