Yeni futbol sezonunda 16’şar takımlı 4 grupta toplam 164 takımın mücadele edeceği TFF 3. Ligde, 2024-2025 sezonuna ilişkin terfi ve tenzil sistemi belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan sisteme göre, 164 takımdan 6’sı TFF 2. Lige yükselecek, 12’si Bölgesel Amatör Lige düşecek.

8 Eylül Pazar günü başlayıp 30 haftalık lig maratonu sonunda 26 Nisan 2025 tarihinde tamamlanacak 2024-2025 sezonunda, gruplarını lider bitiren 4 takım, “şampiyon” unvanla direkt olarak TFF 2. Lige yükselecek. Gruplarda 14, 15 ve 16’ncı sırayı alan son 3 basamaktaki toplam 12 takım, profesyonel lige veda edip Bölgesel Amatör Lige düşecek.

TFF 2. Lige yükselecek son 2 takım, Play-Off grubunda belli olacak. Puantaj sıralamasında 2, 3, 4, 5 ve 6’ncı sırayı alan takımlar, kendi grubunda Play-Off’u oluşturacak.

Play-Off’ta, grup içi maçlar 3 tur üzerinden oynanacak. Her grubun 2’ncisi, eleme turu müsabakalarına kalmadan doğrudan 3’üncü tura yani grup içi finaline yükselecek.

TUR ELEMELERİNDE EŞLEŞME ANAHTARI BELLİ

Birinci tur eşleşmeleri takımların puantajdaki sıralamasına göre 3-6 ve 4-5 şeklinde olacak. Otomatik gerçekleşecek eşleşmeler neticesinde, 3’üncü ile 4’üncü sıradaki takımların ev sahipliği yapacağı birinci tur maçları, tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Nihai sonucun alınacağı maçları kazanan takımlar, ikinci tura yükselecek.

İkinci turda çift maç eleme sistemi devreye girecek. Grup içinde yarı final niteliği taşıyan ikinci tur müsabakaları, 4 gün arayla karşılıklı olarak oynanacak. Bu maçlar neticesinde ikili averajda avantajlı olan takım final bileti alacak.

3’üncü tur aynı zamanda grup içi finalinde, ligi ikinci sırada bitiren takım ile ikinci turdan gelen takım karşılaşacak. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak finalde avantaj kazanan takım, 4’lü büyük finale kalacak.

PLAY-OFF ŞAMPİYONLARI BURADA BELLİ OLACAK

1, 2, 3 ve 4’üncü grup Play-Off birincileri, çekilecek kura neticesinde gerçekleşecek eşleşmeler doğrultusunda, tarafsız bir sahada tek maç eleme usulü karşı karşıya gelecek. Final maçında galip gelen iki takım, grup şampiyonlarının ardından TFF 2. Lige yükselen 5 ve 6’ncı takım olacak.

Zonguldak Kömürspor’da kiralık oynamışlardı, Kocaelispor’la antrenmanlara başladılar Zonguldak Kömürspor’da kiralık oynamışlardı, Kocaelispor’la antrenmanlara başladılar

Geçen sezon olduğu gibi yine farklı bir sistemin uygulanacağı Play-Off’ta, şampiyon olmak isteyen takım, final maçıyla birlikte toplam 6 maç oynamış olacak. Play-Off bu haliyle ligden farksız bir görüntü çizecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ