Zonguldak'tan Ankara'ya seyahat eden bir otobüs firmasının aracı, yolculuk sırasında arıza yaparak durdu ve yolcularını tam üç saat boyunca içinde bekletti. Bu süre zarfında, yeni bir otobüs gönderilmeyip mevcut araçta bekletilen yolcular, sıcak hava ve bekleyişin yarattığı rahatsızlıkla firmaya tepki gösterdiler.

Yolcuların ifadelerine göre, aracın bozulmasının ardından durumun ne zaman düzeleceğine dair soru soran vatandaşlar, her defasında 45 dakika içinde çözüm sağlanacağına dair yanıtlar vererek oyalandılar. Yiyecek, içecek ve su gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını belirten yolcular, tuvalet ihtiyaçlarını dahi gideremediklerini ifade ettiler.

Vatandaşlar şikayetlerini şu sözlerle dile getirdiler:

“K.K. firmasıyla Zonguldak'tan Ankara'ya giderken 17.00da bozulan araç için 3 saati geçkin süredir bekletiliyoruz. Tüm yolcular, bebek ve çocuklar, mağdur olmuştur. Yiyecek içecek, su dahil verilmemiştir. Tuvalet ihtiyacımızı dahil karşılayamadık Her sorduğumuzda 45 dakika kaldı denildi. Fakat gelmedi.”

“K.K firmasının aracında saat 17.00 da başlayan arıza sebebiyle 3 saattir bekletilmekteyiz. Her sorduğumuzda 45 dakika kaldı diyerek geçiştiriliyoruz. Yiyecek içecek tahsisi yapılmadı hiçbir şekilde (su dahil), tuvalet ihtiyaçlarımızı karşılayamamamız da cabası. Otobüste bebek ve çocuklar da olmak üzere herkes mağdur oldu.”

Öte yandan, bazı vatandaşlar ise firmaların bu tür konularda daha dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, “Çok önemli bir durum için Ankara’ya gidiyor olabilirdik. Bakımların yola çıkmadan önce yapılması gerekiyor. Bu her yolculuk öncesi şart.” şeklinde ifadeler kullandılar.

Whats App Image 2024 06 23 At 14.04.32

Whats App Image 2024 06 23 At 14.04.32 (2)

Kaçak ocakta göçük: 1 işçi mahsur kaldı. Ekipler olay yerine sevk edildi Kaçak ocakta göçük: 1 işçi mahsur kaldı. Ekipler olay yerine sevk edildi

Whats App Image 2024 06 23 At 14.04.32 (1)

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA