Zonguldak’ın kadın futbolunda Milli gururları kaleci Selda Akgöz ile orta saha oyuncuları Ebru Topçu ve Ece Türkoğlu, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde 4 gün arayla İsviçre ve Macaristan’la karşılaşacak olan Kadın Milli takım kadrosuna çağırıldı. Tecrübeli 3 isim, Kocaeli ve Budapeşte’de oynanacak maçlarda ilk 11’in değişilmez isimleri olacak.

2025 Avrupa Şampiyonası B Ligi 1’inci grupta, 6 puanla ikinci sırada yer alan Kadın A Milli takım, 5’inci maçını 12 Temmuz Cuma günü evinde İsviçre, 6’ncı maçını 16 Temmuz Salı günü Budapeşte’de Macaristan ile oynayacak.

4 gün arayla oynanacak zorlu karşılaşma öncesi, teknik direktör Necla Güngör Kıragası yönetiminde toplanan Kadın Milli takım, kampın Riva etabını tamamlayıp İsviçre maçına ev sahipliği yapacak Kocaeli’ye yerleşti. Ay-Yıldızlı takım, maç gününe kadar burada hazırlanacak. Türkiye-İsviçre maçı, Cuma günü saat 20.30’da, Yıldız Entegre Kocaeli Stadyumu’nda oynanacak.

Kadın Milli takım, evindeki bu maçın ardından 13 Temmuz Cumartesi günü Budapeşte’ye gidip Macaristan’la oynayacağı maç için kampa girecek. Macaristan-Türkiye maçı, 16 Temmuz Salı günü saat 21.00’de başlayacak.

Kırmızı-Beyazlı A Milliler, bu iki maçın ardından B grubunda maçlarını tamamlayacak. Kadın Milliler, grupta oynadığı 4 maçta, 2 galibiyet, 2 yenilgi aldı.

Zonguldak Kömürspor, 35 yaşındaki Mehmet Öztürk'ü transfer etti Zonguldak Kömürspor, 35 yaşındaki Mehmet Öztürk'ü transfer etti

İlk maçında İsviçre'ye deplasmanda 3-1 yenilen, daha sonra İstanbul'da geri düşmesine rağmen Macaristan'ı 2-1 mağlup eden Millîler, Erzincan'da Azerbaycan'ı 1-0 mağlup edip deplasmanda rakibine aynı skorla yenildi.

3'Ü DE MİLLİ TAKIMIN EN TECRÜBELİSİ

Kadın A Milli takımın 24 kişiden oluşan geniş kadrosunda, Zonguldak’tan 3 tecrübeli isim var. Kale ve orta alanda değişilmez oyuncular olan Selda Akgöz, Ebru Topçu ve Ece Türkoğlu, İsviçre ve Macaristan maçlarında da hem kalede, hem de hücumda yine en önemli kozlar olacak.

Kulüp takımları Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget GSK, Galatasaray ve Fenerbahçe olan Zonguldaklı Milli futbolculardan kaleci Selda Akgöz İsviçre karşısında 61, 10 numara Ebru Topçu 138, hücum özellikli orta saha Ece Türkoğlu 93’üncü Milli maçına çıkacak.

SPOR SERVİSİ

E B

Editör: Hüseyin EKİNCİ