Kültür Sanat

40 eserden oluşan doğal taş sergisi açıldı

Zonguldak'ta  40 eserden oluşan Doğal dokunuşlar sergisini açıldı.

Abone Ol

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Pakize Dübüş Kayadibi, tarafından doğal taş sergisi açıldı. Zonguldak Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan sergide  40 doğal eserden oluştu.

Serginin açılışını Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Pakize Dübüş Kayadibi davetliler ile birlikte kendisi yaptı.

Sergi hakkında bilgi veren Pakize Dübüş Kayadibi, “Doğal dokunuşlar” sergisi doğadan doğan dokumanın doğa ile tekrar buluşmasını anlatır, doğayla bütünleşmeye dikkat çeker. Taş ve ağaç kabukları üzerine sarılan doğal iplikler, doğaya dokunma, onu kendi elleriyle dönüştürme arzusunu simgeler. Her taş ve ağaç kabuklarının benzersiz formu, yapısı, ipliklerle birleşerek kendine has bir esere dönüşür.

Taşların sağlam, sert dokusuyla, doğal boyalı iplikler birleşerek yeni bir görsel deneyim sağlar. Ağaç kabukları, bir ağacın kimliği gibidir. Kabukların yüzeyine dokunduğunuzda, bir ağacın yıllar içinde nasıl büyüyüp geliştiğini hissedersiniz. Bazen yumuşak bazen pürüzlü, Üzerindeki çizgiler birer yaşam izidir. Dokuma ve doğa yaşamın döngüsünü ve doğanın ritmini ifade ederken, zili, cicim ve sumak teknikleri ile oluşturulan detaylar doğanın hassas dokunuşlarını ve kültürel motiflerin yapısını simgeler” dedi.

Açılan sergi 12 Ekime kadar tüm ziyaretçilere açık olacak