Zonguldak kent merkezinde 4 kattan düşen kedi kalçasından yaralandı. Tedavi altına kedi sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Zonguldak kent merkezinde 2 aylık İran cinsi “Yumoş” isimli kedi 4’üncü kattan beton zemine düştü. Yaralanan kedi, sahibi tarafından kent merkezinde bulunan Sempatik Veteriner Kliniğine getirildi. Tetkikleri yapılan kedinin kalçasında çıkık olduğu öğrenildi. Ameliyata alınan cins kedi yaklaşık bir saat süren operasyonun ardından taburcu edildi. Taburcu olan kedinin tam olarak bir ay sonra eski sağlığına kavuşacağı öğrenildi.

Yaşanan olay hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Gökmen Koç “ Hastamız sabah saatlerine bizlere yüksekten düşme vakasıyla bizlere geldi. Bizde yaptığımız tetkiklerde kedinin kalçasında çıkık olduğunu tespit ettik. Başarılı bir operasyonla ameliyatımızı gerçekleştirdik. Kedimizin sağlık durumu iyi taburcu edeceğiz. Ede tedavi süreci devam edecek tam olarak iyileşme süreci bir ayı bulacak şeklinde konuştu.

Yaşarken öldürdüler Yaşarken öldürdüler

BALKON VE CAMLARA DİKKAT

Yaz aylarının gelmesiyle düşme vakalarının sıkça yaşandığını ifade eden Veteriner Hekim Gökmen Koç, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Koç yaptığı açıklamada  “Yaz aylarında düşme vakalarıyla çok karşılaşabiliyoruz. Sıcak olmasıyla beraber cam ve balkonları kapılarımızı açık bırakıyoruz. Kediler kuşa ve böceğe atlama içgüdüsü ile ani hareketler yapabiliyor. Soncunda böyle kazalar meydana gelebiliyor. Buradan söylemek istediğim artık gün uyuması ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte kedilerimiz kuşa böceğe atlama içgüdüsüyle böyle travmalar yaşayabiliyorlar. Camlarımıza balkonlarımıza muhakkak göz kulak olmalıyız. Sineklik ve benzeri eşyalarla koruma sağlayabilirler. Böyle bir imkan yoksa ve yalnız bırakıyorsak da muhakkak cam pencere kapatmalıyız” dedi.

D84624Ca 21Bc 4F94 8Ede 5Aecbff9592B

Muhabir: Sertaç Özdemir