Çaycuma Belediyesinin Çaycuma’nın ilçe olarak ilan edilişinin 80. yılı nedeniyle, 18-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği 5. Çaycuma Günleri’nin programı açıklandı. Tümüyle kültürel etkinliklerden oluşan program, 18 Temmuz Perşembe günü Atatürk Bulvarı Askerlik Şubesi önünde Çaycuma Belediye Bandosu’nun 13.45’te vereceği konser ve ardından aynı yerde yapılacak kadın el emeği sergisinin açılışıyla başlayacak.

ŞAHİN YILDIRIM TİOS KAZILARINI ANLATACAK

Saat 15.00’de Prof. Dr. Şahin Yıldırım’ın Tios antik kenti kazılarını anlatacağı söyleşi ile devam edecek birinci gün etkinlikleri, Çaycuma Tiyatro Topluluğu’nun, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde, saat 20.00’de yapacağı, “Yalancı Aranıyor” adlı tiyatro gösterisi ile son bulacak.

PROF. DR. RUŞEN KELEŞ ONUR KONUĞU OLARAK YER ALACAK

Çaycumayı karıştıran olay! Dur ihtarına uymayan sürücü polisten kaçtı Çaycumayı karıştıran olay! Dur ihtarına uymayan sürücü polisten kaçtı

Çaycuma Günleri’nin ikinci günü çok önemli bir panelle başlayacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş’in yöneteceği “Zonguldak Bartın Karabük Çevre Düzeni Planı İçinde Filyos Vadisi ve Çaycuma'nın Yeri: Sorunlar / Potansiyeller” başlıklı panelde, Türk akademi tarihinin en değerli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Ruşen Keleş onur konuğu olarak yer alacak. Prof. Dr. Mehmet Tunçer, Prof. Dr. Selma Çelikyay ve Prof. Dr. Erol Köktürk’ün konuşmacı olarak kürsüde olacağı panelin açılış konuşmasını ise Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yapacak. İkinci gün etkinlikleri Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının, 20.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda vereceği konserle son bulacak.

ÜNLÜ KARİKATÜRİSTLER ÇAYCUMA’YA GELECEK

Etkinliklerinin son gününde, “Mandası ve Yoğurduyla Çaycuma” karikatür yarışmasının ödül töreni yapılacak. Seçi Kurul üyeleri arasında yer alan Ergün Gündüz, Zafer Temoçin, Mete Arif Tokmak, Kürşat Coşgun, Ayşen Baloğlu, Fethi Gürcan Mermertaş, Behzat Taş gibi ülkenin değerli karikatüristlerinin katılımıyla yapılacak tören, saat 16.00’da Çaycuma Belediyesi Kaymakam Serkan Keçeli Kültür Merkezi’nde başlayacak. Tören öncesinde, seçici kurul tarafından yayımlanmaya değer bulunan 59 eserden oluşan serginin açılışı da yapılacak. Çaycuma Günleri, Maske Orkestra’nın, Cumhuriyet Meydanı’nda vereceği konserle son bulacak. Konser saat 20.30’da başlayacak.

PROGRAM ŞU ŞEKİLDE:
18 Temmuz Perşembe
13.45: Çaycuma Belediyesi Bandosu Konseri
14.00 Kadın El Emeği Sergisi Açılışı
Yer: Atatürk Bulvarı Askerlik Şubesi Önü

15.00 Söyleşi: “Tios Antik Kenti Kazıları”
Prof. Dr. Şahin Yıldırım
Yer. Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu

20.00 Çaycuma Tiyatro Topluluğu Gösterisi
“Yalancı Aranıyor”
Yer: Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi

19 Temmuz Cuma
14.00 Panel: Zonguldak Bartın Karabük Çevre Düzeni Planı İçinde Filyos Vadisi ve Çaycuma'nın Yeri: Sorunlar / Potansiyeller
Açılış konuşması:
Bülent Kantarcı
Onur Konuğu:
Prof. Dr. Ruşen Keleş
Yöneten: Bekir Ödemiş
Panelistler:
Prof. Dr. Mehmet Tunçer
Prof. Dr. Selma Çelikyay
Prof. Dr. Erol Köktürk
Yer: Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu

20.30 Ankara Opera ve Bale Sanatçıları Konseri
Yer: Cumhuriyet Meydanı

20 Temmuz Cumartesi
16.00 “Mandası ve Yoğurduyla Çaycuma” Karikatür Yarışması Sergi Açılışı ve Ödül Töreni
Yer: Çaycuma Belediyesi Kaymakam Serkan Keçeli Kültür Merkezi

Saat: 20.30
Grup Maske Konseri
Yer: Cumhuriyet Meydanı

Kaynak: Bülten