Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde geçen yıl 14 Ekim'de, 43 işçinin hayatını kaybettiği, 10 işçinin de yaralandığı patlama sonrası yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekçi, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu, başmühendisler Volkan Soylu, Mehmet Tural, maden mühendisleri Levent Aydın ve İbrahim Hakan Mengeş tutuklanırken, 15 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Faciaya ilişkin savcılığın hazırladığı 195 sayfalık iddianame, Bartın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

TUSAŞ törer saldırısı TUSAŞ törer saldırısı

“CESARETİN VARSA BAK GÖZÜME”

Şehit Madenci yakınlarının da yer aldığı ve geniş güvenlik önlemleri altında devam eden duruşmada kimlik tespitlerinin ardından iddianame okundu. Daha sonra mahkeme heyeti duruşmaya sanıkların ifadeleri alınmak üzere ara verdi. Bu sırada patlama hayatını kaybeden madenci Deniz Baykal’ın eşi Meltem Baykal, “Hadi kaldır kafanı bak gözüme bak. Cesaretin varsa bak gözüme. 3 yetimim var. Baba baba diyor. Babasını getir. 5 dakika getir, trilyon mu istiyorsun vereyim. 5 dakika kocamı getir.” diyerek isyan etti.

Baykal’ın sözleri sanıklar için şok etkisi yaratırken, görenlerin içini sızlattı. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla ise çok sayıda kişi videoyu paylaşarak yorumlar yaptılar.

(Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

Editör: Murat Barutçu