Faaliyetleri belirli bir metodoloji içerisinde sürdürmeyi planlayan Platform, bu amaç doğrultusunda etkin, verimli ve sistematik düzeyde çalışmalar yürütecek olan teknik çalışma Proje Komitelerini oluşturdu. Proje Komiteleri idari ve yönetim bakımından Proje Genel Koordinatörlüğü kapsamında faaliyetlerini sürdürecekler, ancak raporlarının kabulü ve kamuoyuna açıklanması aşamasında İcra Kuruluna karşı sorumlu olacaklar.
Bu konuda Platformdan yapılan duyuru şöyle:
Komiteler; tamamen gönüllülük esasına dayalı çalışmaları yapmak ve bu çalışmaları geniş kitleler ile paylaşarak, Zonguldak İlimizin kamuoyu nezdinde oluşan “Ve Zonguldak” noktasına varan, çevresel sorunları birikerek artan, insan-doğa ekseninde çevre kirliliği tabanlı sorunlarla boğuşan bir algının ortadan kaldırılması amacı ile; ekonomik, sosyal, kültürel, tarihsel mirasa bağlı, insan ve doğa ilişkisini yaşanabilir bir kent ortamını sağlamak üzerine oturttuğu çalışmalarını yapmak, daha önce hazırlanan projeleri ortaya çıkarmak, yapılmış fakat uygulanamamış olanlarını revize etmek veya ettirmek, uygulama aşamasında yarım kalanların kaldığı yerden devamını sağlamak, komitenin konusu dahilinde olup, komite dışındaki platformlarda hazırlanan yeni projelerin yapılmasına önayak olmak, yeni projeleri bizzat üretmek, uygulamaya dönük geçerliliği test edilip onaylanmış projeler ile ilgili yatırımcı, finansman, yer seçimi, hukuki temel, insan gücü ve teknik destek anlamında çalışmalar yapmak üzere oluşturulmuştur.
1-Kentsel Planlama ve Dönüşüm, Ulaşım ve Altyapı Projeleri Komitesi,
2-Çevre ve Çevresel Etkilerin Yönetilmesi Projeleri Komitesi,
3-Hukuk, Mevzuatla Uyum ve Yasal Düzenlemeler Komitesi,
4-İnsan Kaynakları, Eğitim Planlama, Mesleki Eğitim, İstihdam ve Finans Projeleri Komitesi,
5-Tarımsal Planlama ve Gelişim Projeleri Komitesi,
6-Turizm, Tarihsel Değerler, Kültür ve Sanat, Sanayi Arkeolojisi ve Yöresel Sanatlar Gelişim Projeleri Komitesi,
7-Madencilik ve Enerji Projeleri Komitesi,
8-Spor ve Spor Aktiviteleri Geliştirme Projeleri Komitesi,
9-Kobi ve E - Ticareti Geliştirme Projeleri Komitesi,
10- Sağlık ve Toplum Sağlığı Projeleri Geliştirme Komitesi,
11- Basın, Sosyal Medya ve Halkla İlişkileri Geliştirme Komitesi,
Olmak üzere 11 adet komite oluşturulmuş olup, komitelerin çalışmaları ve yönetimine ilişkin iş ve işlemleri düzenleyici, denetleyici, katılımcı ve çözüm odaklı bir anlayışla yapmak üzere bu yönerge kapsamındaki esaslar belirlenmiştir.
KOMİTELERİN YAPISI DA ŞÖYLE:
Bu Komiteler; 67’LİLER PLATFORMU tarafından temel altyapısı oluşturulan, ülke ve Zonguldak kamuoyu gündeminden düşmeyen, Zonguldak’ın bilimsel tabana dayanan, çevresel, ekonomik, bölgesel, kentsel ve sanayi odaklı sorunlarına çözüm sunabilmek, kendi görev ve sorumluluklarını sağlıklı bir biçimde yerine getirebilmek amacıyla kurulmuştur. Komiteler İcra Kuruluna karşı sorumlu olacak ve çalışmalarını bu ortamlara sunacaklardır.
Komiteler, 67’LİLER PLATFORMU ve 67’LİLER PROJE GRUBU üyeleri arasından konulara olan yetkinlikleri ve çalışmaları bilinen, konular hakkında kamuoyunda ve il bütününde çalışma ve ilgileri takdir görmüş, İlimizin sorunları ve bunların çözüm önerilerinde çaba harcayacağını beyan eden, gönüllülük esasına dayalı bir çalışma için bilgi birikimi ve gerekli hallerde kişisel imkânlarını seferber edebilecek kişiler arasından İcra Kurulunun onayı ile belirlenir. Bir kişi birden fazla komitede görev alabilir ancak bir kişi birden fazla komite yönetiminde görev alamaz.
Komitelere üye belirlenme işleminde dünya görüşü, ikamet edilen yer, iş ve iştigal konularını icra ettikleri kamu veya özel sektör ayrımı yapılmayacağı gibi bu konular üzerinden komite kararlarının şekillenmesi için görüş de bildirilemeyecektir. Komiteler konularının ve görev talep eden kişilerin niteliğine göre makul bir sayıda teşekkül ettirilir. Komiteler bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir raportör ve üyelerden oluşur. Komiteler kararlarını oy çokluğu ile alırlar. Eşitlik durumunda başkanın oyu yönünde karar alınır. Genel Raporlamalarda ve Komiteler arası Genel Toplantılarda Komite adına oy kullanma yetkisi Başkanda yok ise yardımcısında onun da olmadığı durumlarda raportöre aittir. Tümünün olmadığı durumda ise komite arasında tekrar yetkili kişiyi belirler. Komiteler gerekli gördükleri takdirde alt komiteler şeklinde yapılanabilirler. Bu tür alt komite yapılanmalarında görev, yetki ve sorumluluklar kendi komiteleri tarafından belirlenir.