ATM önünde sıra kavgası kanlı bitti! ATM önünde sıra kavgası kanlı bitti!

Amasya Haber - Amasya'da yaşayan ve son üç yıldır girdiği Dikey Geçiş Sınavı'nda başarılı olamamasına rağmen vazgeçmeyen 81 yaşındaki Yaşar Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı ve Amasya Üniversitesi'nden Matematik dersi almak için destek talebinde bulundu.

Yaşam enerjisiyle Türkiye'nin en yaşlı üniversite öğrencisi olma hedefini sürdüren Yaşar Aktaş, evinin balkonundan Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasını uzaktan özlemle seyrediyor. "Pes etmiyorum. Okumaya devam edeceğim. Sonraki yıl tekrar sınava gireceğim ve inşallah 4 yıllık diplomayı alacağım" diyen Aktaş, azmiyle örnek oluyor.

Emekli maaşını kira ve evin diğer ihtiyaçları için harcamak zorunda kalan Yaşar Aktaş, özel bir kursa katılmak için yeterli maddi kaynağa sahip değil. Ancak matematik dersi alabilmesi halinde sınavı kazanacağına yürekten inanıyor.

ZBEÜ birincisinden Rektör Özölçer’e ziyaret ZBEÜ birincisinden Rektör Özölçer’e ziyaret

İlkokul diplomasını kaybetmesi nedeniyle 70 yaşında açık öğretime başvuran Yaşar Aktaş, ilerleyen yıllarda ilköğretim, lise ve iki yıllık ilahiyat bölümünü tamamlayarak dikkatleri üzerine çekmişti. Sınavlara olan isteği ve azmiyle herkesi şaşırtan Aktaş, yaşının sadece bir sayı olduğunu kanıtlıyor. İHA

İmam babanın en zor anı; Oğlunun cenaze namazını kıldırdı İmam babanın en zor anı; Oğlunun cenaze namazını kıldırdı

Ömer Selim Alan’dan Valiye teşekkür! Ömer Selim Alan’dan Valiye teşekkür!

Yoldan çıkıp direğe çarptı; Sürücü hastanede öldü Yoldan çıkıp direğe çarptı; Sürücü hastanede öldü

AW007017_03

AW007017_02

AW007017_06

AW007017_04

Editör: Virda Şahin