Zonguldak’ta, abi-kardeş iki hakem amatör futbol liginde aynı maçı yönetti. Birbirleriyle uyum içinde hareket eden genç hakemler, başarılı yönetimleriyle tam not aldı.

Güvenlikgücüspor’da 2018 yılında bıraktığı futbolun ardından hakemliğe geçiş yapan 23 yaşındaki Yunus Emre Yüksel ile lise 2’nci sınıfa giden ve kısa bir süre önce Zonguldak İl Hakem Kurulu tarafından açılan aday hakem kursunu başarıyla bitiren 16 yaşındaki Emir Yüksel, Minikler U12 Ligi’nde Karadonspor-Üzülmezspor ve Zonguldak AS Spor-Zonguldak Kömürspor arasında peş peşe oynanan maçlara trio olarak çıktı.  Hakemlikte 5’inci yılı geride bırakan ve 2023-2024 sezonu öncesi Bölgesel klasman yardımcı hakemliğine aday adayları arasında yer alan Yunus Emre Yüksel, geçen hafta sonu eren kurs sonrası ilk maçına çıkan kardeşinin heyecanına ortak oldu.

Birinci yardımcı hakem bayrak sallayan kardeşiyle maç boyunca uyum içinde olan ağabey Yüksel, zaman zaman eğitici rolü üstlenip kardeşine yardımcı oldu. İlk maçı olmasına rağmen pozisyonları iyi takip edip yerinde kaldırdığı bayraklarla ağabeyinin işini kolaylaştıran kardeş Yüksel, maçları takip eden İl Hakem Kurulu üyeleri ile futbol adamlarının beğenisini kazandı.

Fener sahasındaki maçlarda abi-kardeşe, kadın aday hakem Tuğçe Demir eşlik etti. Demir de tıpkı Emir Yüksel gibi ilk maçına çıkarken, sergilediği performansla geçer not aldı.

Hakemlik mesleğinde bundan sonraki süreci birlikte yaşayacak olan ağabey-kardeşin hedefi büyük. Yeni sezonla birlikte hakemlikte 6’ncı sezona girecek olan ağabey Yunus Emre Yüksel’in en büyük hayali, "klasman hakemi" unvanıyla Zonguldak’ı profesyonel liglerde temsil etmek. Henüz yolun başında olan kardeş Emir Yüksel de severek ve büyük bir heyecanla başladığı hakemlikte ağabeyinin izinden gidecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

6B1A41126B1A41046B1A41846B1A41976B1A41766B1A41736B1A4162-16B1A39746B1A3971

Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti

Editör: Hüseyin EKİNCİ