Şimdilik 638 üyeye ve bunların da çevreleriyle birlikte 3 bini aşkın kişiye ulaştıkları bilinen “Zonguldak Hepimizin” platformu, merkez ilçe için belediye başkanlığı aday adaylarının kendilerini kamuoyuna tanıtmalarının zamanının geldiğini söylüyor.

Bu konuda platform kurucusu Dr. Tunç Çelebi Zonguldak kamuoyuna şöyle bir açıklama yaptı:

Grup kurucusundan değerli üyelere…                            

 Sevgili Dostlarım;

Genel seçimler sonrası Zonguldak Merkez İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinde Kentimin gerçek sahiplerinin, aydın insanlarının, yurt severlerin, kentini sevenlerin aday belirleyici olmasında etkin görev alması gerektiğini belirtmiştim.

Tüm Atatürkçü, yurtsever, Cumhuriyetimizin ilkelerini, sosyal, hukuk, demokratik üniter yapısını içselleştirmiş başta laiklik kavramını özümsemiş pırıl pırıl birikimi olan “kentimizin adayı” bugünden kamuoyu önüne çıkarmanın ve desteklenmesinin demokrasi açısından gerekliliğini paylaşmıştım.

Bu nedenle de tüm yukarıda içeriği ve çerçevesi çizilmiş konuda fikir birliğinde olan kişilerin bir arada olup tartışacağı ve sonuca varabileceğimiz "Zonguldak Hepimizin!!" facebook grubunu kurmuştum.

Bugün gelinen noktada; bir tek Sn. Turgut AYDIN aday adayı olacağını belirtti.

Yağmur yolları göle çevirdi Yağmur yolları göle çevirdi

Grubumuzda “Merkez İlçemiz Belediye Başkanından beklentilerimiz nedir” konusunda anketimize katılım çok az oldu ve bir sonuç oluşturamadık.

Şu an için 638 üyesi olan grubumuz bir sohbet grubundan öte, bir misyon üstlenerek kuruldu. Grup tanıtımımızda/hakkımızda başlığıyla ilkelerimiz ve misyonumuz çok net olarak anlatılmıştır. Okumayan dostlarımızın grup hakkındaki yazıyı okumasını rica ederim. Bakışları ve beklentileri  görüşlerine uymuyorsa arzuları halinde tabi ki gruptan ayrılabilirler.

Gelinen noktada kişisel saptamam; Zonguldak Merkez İlçe halkının örgütlü bir yapı ile harekete uzak olduğu, STK ve siyasi partilerin halkla bütünleşemediği, kentin beklentisiz, umutsuz hatta hayalsiz bir hale geldiği/getirildiği, liyakatsiz insanların yetkin görevlerde yer almasının yanında, STK ların yapılarının da mücadeleci kimlikten gittikçe uzaklaştığı yönündedir. Bu saptamam sadece bana ait olsa üzülürüm, ancak kentin yurtseverlerinden, aydınlarından da aynı saptamaları duyunca üzülmekten öte kahroluyorum desem yanlış olmaz.

Sonuç olarak; düşüncelerimi sizler ile paylaşmak gereksinimi oluşmuştur.

Kurucusu olduğum facebook grubumuzu bundan sonraki süreçte, kuruluşundaki amacına yönelik “sohbet grubu değil, misyon grubu” olarak sürdürebilmesi  için;

1-Tüm oluşacak Merkez İlçe Belediye Başkan aday adaylarını grubumuza davet ederek, katılımlarını teminini sağlamak, beklentilerimizi onlara sunmak, onların görüşlerini almak ve başta liyakatlerini, projelerini ilkelerimiz doğrultusunda değerlendirerek en uygun adayı belirleyip seçilmesi için destek olmak. (Bu gruptaki kişilerin seçimlerdeki oy potansiyelinin 2000 civarında olduğunu, bu sayının da geçen yerel seçimlerde seçilen kişi ile arkasından gelen kişi arasındaki farktır)

2-Misyonumuzu yerine getirecek durumun oluşamayacağı kanısına varıldığında grubu birçok Zonguldak Sohbet grubuna ilave bir grup olarak arzu eden yönetici arkadaşa devir etmek.

3-Misyon oluşamadığından, amaca varılamayacağından grubu kapatmak.

Yukarıdaki sürecin takip edileceğini bilgilerinize saygılarımla ve anlayışınıza sığınarak sunarım... (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu