Zonguldak'ta, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı öncesinde adaylar yoğun bir hazırlık süreci yaşadı. 2024 KPSS sınav takvimi kapsamında, ÖABT sınavı 4 Ağustos'ta saat 10.15'te başladı. Aynı gün saat 14.45'te ise ÖABT İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı gerçekleştirilecek.
BEUN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında sınava girecek olan adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren sınav binasının önünde toplanmaya başladı. Üst araması ve belge kontrollerinin ardından adaylar, sınav salonlarına yönlendirildi.
Saat 10.15'te başlayan ÖABT sınavında adaylara, alanlarına göre 75 soru için 120 veya 150 dakika cevaplama süresi verildi. Aynı gün saat 14.45'te başlayacak olan ÖABT İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı'nda ise adaylara 75 soru için 120 dakika yanıtlama süresi tanınacak.
Sınav düzenlemeleri kapsamında, sabah oturumu için saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumu için ise saat 14.30'dan sonra adayların sınav binalarına girişine izin verilmeyecek. Ek süre verilmesi uygun görülen adaylar ise 30 dakika ek süre kullanma hakkına sahip olacak.

BEUN Rektörü Özölçer Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı BEUN Rektörü Özölçer Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma