Zonguldak

Adım adım Karadeniz Gaz’ına geçiş… Hedef 1 milyon m2!

İstanbul Teknik’ten yapılan açıklamaya göre, Karadeniz gazının ülkeye sevkini sağlayacak Ayr - Hisarönü- Zonguldak Yolu Projesi zemin iyileştirmesi İstanbul Teknik İnşaat ürünü Geoteknik Örgüsüz Polipropilen Geotekstil ile sağlandı.

Abone Ol

İstanbul Teknik İnşaat tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin yerli doğalgazını ülkeye taşıyacak olan Çaycuma-Bartın) Ayr - Hisarönü- Zonguldak Yolu Projesi'nin zemin iyileştirmesi için Geoteknik Örgüsüz Polipropilen Geotekstil ürünleri kullanıldı. Bu proje kapsamında toplam 1.000.000 metrekarelik bir alanda bu özel geoteknik ürünün kullanılması hedefleniyor. Geoteknik Geotekstil, projedeki zayıf ve sulu zeminlerde zeminin iyileştirilmesi, güçlendirilmesi ve susuzlaştırılması amacıyla kullanılıyor. Ayrıca, dikey drenaj çalışmalarında drene edilen zemin suyunun süzülmesini, çalışmaların gerçekleştirildiği platformların zayıf zeminden ayrılmasını ve dikey drenaj görevlerini üstlenen bant drenlerin işlevini sorunsuzca yerine getirmesini sağlıyor.

ZEMİN İSTENİLEN KALİTEDE HAZIRLANIYOR

Bu proje, Türkiye'nin yerli doğalgazını taşıma kapasitesini artırmaya yönelik önemli bir adımı temsil ediyor ve zemin iyileştirmesi için modern mühendislik teknolojilerinin kullanılmasını gerektiriyor. İstanbul Teknik İnşaat'ın Geoteknik Örgüsüz Polipropilen Geotekstil ürünleri, bu projede zeminin istenilen kalitede hazırlanmasına yardımcı olacak kritik bir rol oynuyor.

AÇIKLAMA YAPILDI

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yerli doğalgazımızın ülkemize sevkini sağlayacak (Çaycuma-Bartın) Ayr - Hisarönü- Zonguldak Yolu Projesi zemin iyileştirmesi İstanbul Teknik İnşaat ürünü Geoteknik Örgüsüz Polipropilen Geotekstil ile sağlandı. Toplam 1.000.000 m2 kullanılması hedeflenen Geoteknik Geotekstil projedeki zayıf ve sulu zeminlerde, zeminin iyileştirilmesi, güçlendirilebilmesi ve susuzlaştırılması için uygulanan dikey drenaj çalışmalarında, drene edilen zemin suyunun süzülebilmesi, çalışmaların gerçekleştirileceği platformlar ile zayıf zeminin ayırılabilmesi ve çalışmalarda dikey drenaj görevlerini üstlenen bant drenlerin sorunsuzca işlevini gerçekleştirebilmesini sağlıyor.”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA