Ertuğrul’dan “Erken seçim” vurgusu: “İktidar değişmeli” Ertuğrul’dan “Erken seçim” vurgusu: “İktidar değişmeli”

Zonguldak'ta mağaza çalışanından gizli çekim skandalı; Yüzlerce kadını gizlice kayda almış Zonguldak'ta mağaza çalışanından gizli çekim skandalı; Yüzlerce kadını gizlice kayda almış

Bunun adı okul yapmak değil, okul gömmek Bunun adı okul yapmak değil, okul gömmek

Ulusal kanallarda diğer illerdeki İl Müdürlüklerinin denetimleri ve kestikleri cezalar gün boyu verilirken Zonguldak bu tür haberlerde yer almıyor

Devlet Zonguldak’tan elini çekmiş, halk da sahipsizmiş gibi bir ortam ne yazık ki gündemde. Zonguldak halkı tüm parasızlığına rağmen bir de fahiş fiyattan ve istediği fiyattan satış yapan esnaf ve tüccarla baş etmeye kalkıyor. Oysaki bu tür ticaret ile uğraşması gerekendevlet kurumları var ve bir tanesinin adı da Ticaret İl müdürlüğü.

Ülkenin neredeyse tüm televizyon kanalları, başka şehirlerdeki yerel televizyonlar gün boyu kendi illerindeki denetimleri sıralarken bizim Zonguldak Ticaret İl müdürlüğünün denetim haberleri anlaşılmaz nedenlerle haberlerde yer almıyor.

Bu nedenlerle canı isteyen istediği fiyata halka satış yapıyor. Zonguldak içinde bir bardak çay bile çeşitli işyerlerinde çeşitli fiyatlardan satılıyor, 7 buçuk liradan 15 liraya kadar geniş bir yelpazede çay ocakları satış yaparken odanın verdiği fiyat ise sadece 7 buçuk lira.Kendilerine kafe adı verilen işletmeler ise başka bir alem. Yine Zonguldak’ta neredeyse tabağı 200 liraya çorba satılıyor.

Bu gün ülkenin her tarafında görünür ve okunur bir biçimde fiyat listesi asmayan, her masada yine fiyat listesi bulundurmayan, bunlarda yiyecek içecek fiyatlarıyla verilen hizmetlerinin fiyatlarının gösterilmediği işletmeler en azı 50 bin lira olarak para cezasıyla cezalandırılıyor, tekrarlarında da kapatma cezası ve ruhsat iptali bile gündeme gelebiliyor. Zonguldak’ta ise bu kurallara uyan bir işletme yok gibi, yüzde 90 işletmeler devleti takmıyor.

Zonguldak İl Ticaret Müdürlüğünün ise AKP’li esnaftan çekindiği için gereken denetimleri yapmadığı öne sürülürken vatandaş bu müdürlük elemanlarını dairelerinde masa başlarında değil sokaklarda denetimlerde görmek istediğini açık açık söylüyor.

Muhabir: Sermet Aksu