Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Vezir Mohammed Nourtani’nin öldürülmesine ilişkin görülen duruşma sırasında başlayan gerginlik salon dışına taştı. Müşteki avukatı ile gazeteciler sanık yakınlarının saldırısına uğradı.
Zonguldak Adliyesinde Afganistan uyruklu Vezir Muhammed Nourtani’nin ölümüne ve yakılmasına ilişkin devam eden dava sırasında mahkeme salonunda avukatlar arasında yaşanılan gerginlik sonrası duruşmaya ara verildi. Arada sanık yakınları müşteki avukatı Kerim Şeker’e sözlü saldırıda bulunarak üzerine yürüdüler. Daha sonra basın mensuplarına sözlü saldırıda bulunan sanık yakınları polis ekipleri tarafından adliye dışarısında çıkarıldı.
Sanık yakını olduğu öğrenilen iki kadın ise iki gazeteciye temasta bulunarak müdahale etmeye çalıştı. Kadınların yanı sıra diğer sanık yakınları da küfür ederek gazetecilere sözlü saldırıda bulundular. Araya polis ekiplerinin girmesiyle gerginlik sona erdi.