Türkiye Gündemi

Afrika sıcakları başlıyor

Asıl yaz yeni başlıyor, sıcaklıklar 40 dereceye kadar yükselebilecek

Abone Ol

Türkiye'de etkili olan yağış sonrasında sıcaklıklar artıyor. İklim Bilimciler, yarından itibaren hava sıcaklıklarının önemli ölçüde artacağını ifade ederek Bursa, Ankara, Edirne ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hava sıcaklıklarının gölgede 40 dereceye kadar çıkabileceği uyarısında bulundular.

Peş peşe uyarılar geldi! Asıl yaz şimdi başlıyor, Afrika sıcakları geliyor: Bu saatlere dikkat!

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kuvvetli yağışlar sonrasına sıcaklıklar yükseliyor. Yarından itibaren Türkiye'de hava sıcaklıkları artacak. Bursa, Ankara, Edirne ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hava sıcaklıkları gölgede 40 dereceye kadar yükselecek.

AFRİKA SICAKLARI GELİYOR

Fakat asıl yaz şimdi başlıyor. Elimizdeki son verilere gözlemlere göre özellikle Basra Alçak Basıncı ve Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceğiz. Ve ülkemiz hava sıcaklıkları çok önemli bir tırmanış göstererek önümüzdeki haftanın ilk günlerinden itibaren mevsim normallerinin bir hayli üzerine çıkacak.

"GÖLGEDE SICAKLILAR 40 DERECEYE KADAR ÇIKACAK"

Bir haftalık süre içerisinde Çarşamba gününden itibaren özellikle hava sıcaklıkları önemli ölçüde artacak. Mesela Marmara Bölgesi’nde Bursa’da hava gece 23-34 gündüz gölgede 38 hatta 40 dereceye kadar çıkabilecek. Trakya’da keza Edirne’de hava sıcaklıkları gölgede 40 dereceye kadar çıkacak. İstanbul’da hava sıcaklıkları gece 23-24 gündüz de 37-38 dereceye kadar çıkacak. (Haber merkezi)

Tren seferleri tekrar başladı! Tren seferleri tekrar başladı!

Karşı şeride uçtu! Takla attı! Karşı şeride uçtu! Takla attı!

Zonguldak’ta denize girmek yasaklandı! Zonguldak’ta denize girmek yasaklandı!

Zonguldak’ta büyük tehlike! Her yeri sardı! Zonguldak’ta büyük tehlike! Her yeri sardı!