Otomobil çarptı, vatandaşlar yardımına koştu Otomobil çarptı, vatandaşlar yardımına koştu

TBMM’de konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, “Taslağı dahi ortada olmayan ve KİT’lerin yönetim yapısında değişik yapılacağı ve daha sonrası özelleştirme ve peşkeş çekileceği iddiasını Zonguldak olarak kabul edemeyiz” dedi.
22 yıllık iktidar sürecinde Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında TTK’da  üretimin devam etmesi için yapılan destekler ve sübvanseler ortada olmasına rağmen mevcut durumu ve gerçekleri bilmeden Enerji Bakanlığına ve Hazine ve Maliye Bakanlığına karşı yapılan bu açıklamaların haksızlık olduğunu ifade eden Çolakoğlu şunları söyledi:
“233 Sayılı KHK ile tanımlanan Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ile ilgili kanunda yapılması planlanan değişiklik metni dahi ortada yoktur. TTK’nın da içinde olduğu 19 KİT kuruluşunun özelleştirilmesi, yönetim yapısındaki değişiklik yapılacağı gündeme getirilmektedir. KİT’lerin gözden çıkarıldığı özelleştirileceği ve daha ileri gidilerek peşkeş çekileceği konusunda açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Zonguldak’ta geçmişten bu güne kadar maden ile iç içe olmuş bütün vatandaşlarımız ve halen TTK çalışan bütün işçilerimiz, bu açıklamaların etkisiyle çalışma motivasyonları olumsuz etkilenmektedir.
 AK  Parti hükümetlerinin, ülkemizde ve ilimizde enerji alanında yaptığı yatırımlar ortadadır.22 yıllık iktidarımız sürecinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında TTK’da üretimin devam etmesi için yapılan destekler ve sübvanseler ortadadır. Mevcut durumu ve gerçekleri bilmeden Enerji Bakanlığımıza ve Hazine ve Maliye Bakanlığımıza karışı yapılan bu açıklamalar kurumlarımıza haksızlıktır. Üretimin artması için işçi alımları ihtiyaçlar doğrultusunda devam edecektir. 2023 yılında alınan 1 500 üretim işçisi ile kurum güçlendirilmiş ve böylece üretimin artmasına önem verilmiştir. TTK’na yapılan yatırımlar ve alınan yeni işçiler, muhalefetin iddialarının tamamen asılsız olduğunun göstergesidir.
Kamu İktisadi Teşebbüsü olan ve ilimizde Filyos Bölgesinde önemli yatırımlara imza atan TPAO’da açıklamalarda konu edilmiştir. TPAO için taslağı dahi ortada olmayan bir kanun ile üstüne kayyum heyeti ile çöküleceği iddiaları ortaya atılmıştır. Bu açılamalar TPAO’daki bütün çalışanlarının motivasyonu yok edilmektedir. Mevcut yönetim yapısı ile devletin bir kurumu olan TPAO vergi sıralamasına bakıldığında bu ülkenin ekonomik olarak en değerli kurumlarından biri haline geldiği de ortadadır.
Devletimizin ve TBMM’mizin bir kanununu kurnazca, sessizce yürütüyor ve sonunda kanunlaştırılacak gibi suçlayıcı söylemleri, muhalefet dahi olunsa siyasi dile uygun değildir. Gazi meclisimizde görev yapmış kanun yapımında görüşlerini ve önerilerini ortaya koyan bir milletvekilinin bu söylemleri kabul edilemez.
Taslağı dahi ortada olmayan ve KİT’lerin Yönetim yapısında değişik yapılacağı ve daha sonrası özelleştirme ve peşkeş çekileceği iddiasını Zonguldak olarak kabul edemeyiz. Zonguldak maden ocaklarımızda üretimin artması için Enerji bakanlığımızın öncülüğünde TTK kurumumuzun gayretli çalışmaları ortadadır.
Bizler siyasi olarak, TTK ya zarar verecek, işçilerimize zarar verecek hiç bir girişimin yanında olmayız. Bizim öncelikli hedefimiz iş güvenliğine ve iş sağlığına önem vererek, üretimin artması ve TTK’nın ülke enerjisine katkı sağlaması ve ülke ekonomisine kar getiren bir kuruluş haline gelmesidir” 

Kaynak: Bülten