Maden ocağında göçük faciası! 1 ölü, 3 yaralı Maden ocağında göçük faciası! 1 ölü, 3 yaralı

Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli eski belde başkanı Ahmet Sarsık yaptığı açıklamada, “TUSAŞ’ a yapılan son terör saldırısı da göstermektedir ki; Savunma Sanayimizin dünyaüzerinde askeri ve güvenlik yönden söz sahibi ülkeler konumuna gelebilmesi için maddi katkıpayının sürekliliği bir ihtiyaçtan öte zorunluluk arz etmektedir” dedi.

Sarsık açıklamasında, “Özellikle etrafımızdaki ateş çemberi iyi analiz edildiğinde Savunma Sanayimizin daha dagüçlenmesinin önemi çok daha iyi görülmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Can ve mal güvenliğimiz çağın koşullarınane kadar uygun ne kadar sağlam dayanıklı yapı içerisinde bulunursa bulunsun, eğer güvenlikgüçlerimizin elinde ileri teknolojiye sahip teçhizat ve donatılar bulunmuyorsa terör gibitehlikeli durumlar karşısında zorda kalmamız mümkün olabilir. Ortadoğu da yaşanan terörolayları bu durumun önemine işaret etmektedir. Onun için Savunma Sanayimizin daima gelişip güçlenmesine maddi katkı sağlanması kaçınılmazdır.

Bu konuda adeta milli bir seferberlik içerisinde bulunurcasına Savunma Sanayimizedestek olabilmeliyiz. Toplumumuzun tüm kesimini kapsayacak şekil de milli birlik veberaberlik kardeşlik şuuru içerisinde hareket ederek destek de bulunmak yerinde birdavranış olabilir.

Bu konuda emekliler dahil tüm çalışanlardan katkı payı alınması zorunluluk arzetmektedir. örneğin tüm çalışan ve emeklilerden aylık olarak her ay maaşının % 0.01 (bindebir) oranında kesinti yapılarak Savunma Sanayimize aktarılabilir.Ayrıca akaryakıt dan, araç ve konut satışlarından, devlete bağlı tüm kurum ve kuruluşların yapacakları hakkedişlerden, şans oyunlarından da makul bir kesinti yapılmas düşünülebilir.

Savunma Sanayimiz için vatandaş – millet el ele kardeşlik şuuruyla olası desteği daha daanlamlı kılacak diğer bir durum ise devlet büyüklerimizin yapacakları katkıdır. Başta sayınCumhurbaşkanımız olmak üzere, sayın bakanlarımız, sayın milletvekillerimiz, üst düzeygörevde bulunan sayın bürokratlarımız tarafından uygun görülecek maddi katkının önemiçok büyüktür.

Hep birlikte anlamlı bir davranışta bulunarak güvenli bir yaşam için Savunma Sanayimize destek de bulunmak şanlı ordumuz ve güvenlik güçlerimizi daha da güçlü hale getirecektir.

Gün destek de bulunma günüdür. Yapılması düşünülen yasal düzenlemenin bu çerçeve de değerlendirilmesi yerinde olabilir” 

Kaynak: Haber Merkezi