Mahalle başkanları, asil ve yedek ilçe yönetimi, il genel ve belediye meclis üyeleri, belde başkanları ve köy temsilcilerinden oluşan toplam 80 kişi oy kullandı. Yoklama, saat 13.30 ile 15.00 arasında yapıldı. Katılımcılar, oy zarfına görmek istedikleri üç başkan adayının ismini yazdı. AK Parti Koordinatör Milletvekili Ersan Aksu da bu önemli etkinliğe katılmak üzere Zonguldak’a geldi. Oylar Ankara'da açılarak değerlendirilecek ve yeni merkez ilçe başkanı belirlenecek.

Burak Erol; Ülkeyi aydınlığa Saadet Partisi çıkartacak Burak Erol; Ülkeyi aydınlığa Saadet Partisi çıkartacak

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı için Savaş Pirecioğlu, Sezer Köroğlu ve Mustafa İnce adaylıklarını açıklamıştı.

Görevinden istifa eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, yaptığı konuşmada, "Merkez ilçe başkanlığımızın temayül yoklamasına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 2012 yılında gençlik kollarında başladığım AK Parti’de, 2014 yılına kadar bu görevde bulundum. 2017’de, bugünkü il başkanımız Sayın Mustafa Çağlayan'a yeniden siyasete başladım. 2017’den bugüne kadar merkez ilçe başkanlığımızın değişik kademelerinde görev aldım. 12 Eylül’de işlerimin yoğunluğu sebebiyle merkez ilçe başkanlığına önümüzdeki kongrede aday olmayacağımı bildirdim. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri Allah’a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla." dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu da konuşmasında, "AK Parti olarak Türkiye Buluşmaları başlığı altında tüm illerde büyük bir organizasyon gerçekleştirdik. Dün itibarıyla bu şehir buluşmalarının final programını İstanbul’da, Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla organize ettik. Kongre süreçlerimizle ilgili kapsamlı mesajlar verdik. Ekim ayının 12’sinde kongre süreçlerimize başlayarak ilçe, belde, il ve ardından büyük kongremizi gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Aksu, "Merkez ilçemizde 12 senedir teşkilatın içinde olan Hüseyin Yıldız kardeşim, kongrede aday olmayacağını ifade etmişti. Bu davanın bir neferi olarak hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

Kasım ayında ilçe kongrelerinin yapılacağını belirten Aksu, "AK Parti olarak, sahada sivil toplum kuruluşlarıyla, kafeteryalardan çay ocaklarına kadar ne düşündüklerini öğrenmek için istişareler yapacağız. Bugünkü bulunuşumuzun ana gerekçesi de budur." dedi. Aksu, "2028 ve 2029 hedeflerimizi gerçekleştirmek adına AK Parti iktidarının Cumhur İttifakı ile Türkiye’de önemli adımlar atacağı bir süreç olacak." şeklinde konuştu.

AK Parti Merkez İlçe Temayül Yoklaması, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.  

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma