MHP’de Mustafa Öztürk’ün görevden alınmasının ardından başkanlık koltuğuna oturan Çağatay İpekçi’ye görevinin hayırlı olması temennisiyle gerçekleştirilen ziyarette konuşan Çağlayan, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Çağlayan ziyarette yaptığı konuşmada, ““İl teşkilatımız, il başkanlığımız burada. Değerli İl Başkanım, AK Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanımız Sayın Mustafa Çağlayan Beyefendi’ye ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ederiz.

Değerli başkanım, değerli yönetim kurulu üyeleri ve aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partimizin yeni atanan merkez ilçe başkanı, ben de teşekkür ediyorum. Bugün, Milliyetçi Hareket Partimizin, Cumhur İttifakı’nın ayrılmaz bir parçası olan kıymetli il başkanına ve ekibine hayırlı olsun demek için ziyarette bulunduk. Allah utandırmasın, Rabb’im mahcup etmesin. Başarılar diliyoruz. Cumhur İttifakı olarak el ele, kol kola, gönül gönüle, omuz omuza bir süreç yöneteceğiz.

Biliyorsunuz, bizim ittifakımız geçmişten beri menfaat ve çıkar ilişkilerine dayanmayan bir ittifaktır ve bu şekilde yolumuza devam ediyoruz. Birçok partinin kurduğu ittifaklar vardı, ancak onların hepsi menfaate dayalı olduğu için dağıldı. Şu an hiçbirini göremiyoruz. Bir dönem altılı masa vardı, sonra yedinci destek, sekizinci masa ayakları derken hepsi dağıldı. Çünkü menfaat üzerine kurulmuşlardı. Düşünebiliyor musunuz? Yüzde 0,2 oy alan bir partinin genel başkanı, neredeyse Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktı. Ama milletimizin derin analiz yeteneği sayesinde böyle bir sonuçla karşılaşmadık. Bizim ittifakımızda bu tür şeyler söz konusu değil.

Maalesef diğer ittifaklar çıkar ve menfaat ilişkileri üzerine kurulmuştu, ama artık onlar yok. Altılı masa darmadağın oldu. Hatta, o masanın cumhurbaşkanı adayı, partinin on üç yıl genel başkanlığını yapmış biriydi, fakat bir ay sonra partiyi bile ona emanet etmediler. Partiyi emanet etmek istemedikleri kişiye ülkeyi emanet etmeyi planlıyorlardı. Ama Allah’a şükür, Cumhur İttifakı dimdik ayakta. Kenetlenerek yolumuza devam ediyoruz.

Ben, tekrar kıymetli başkanıma, yol arkadaşlarına, ekibine, Merkez İlçe Başkanımıza başarılar diliyorum. El ele, kol kola, hem şehrimize hem partilerimize hizmet etmek için gece gündüz çalışacağız.” dedi.

Başkan İpekçi de yaptığı konuşmada, Çağlayan ve ekibine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dike getirerek, ““Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi tarafından kurulan güçlü bir ittifaktır. Bu ittifakın iki önemli bileşeni olarak, Zonguldak’ta da biz, genel başkanlarımızın ittifakı yürüttüğü şekilde, en iyi ve uyumlu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İl Başkanım Sayın Mustafa Çağlayan Beyefendi ile de bu üst düzeydeki ilişkileri burada aynı diyalog içerisinde devam ettireceğiz.

Zonguldak Merkez İlçe ve Kilimli İlçe başkanlığının adaylıkları belirlendi Zonguldak Merkez İlçe ve Kilimli İlçe başkanlığının adaylıkları belirlendi

Bunu vatandaşlarımıza ve milletimize buradan duyurmak istiyoruz. Daha sıkı ilişkiler ve diyaloglar kurarak, bu ziyaretlerle ittifakı güçlendirmeye devam edeceğiz. İnşallah biz de karşılıklı ziyaretlerle bu ittifakı daha da pekiştireceğiz. Cumhur İttifakı’nı daha güçlü bir şekilde perçinleştirmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Ziyaret sırasında Mustafa Çağlayan, Başkan İpekçi’ye Zonguldak’ın 100.yıl tablosunu takdim etti.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma