Siyaset

AK Partili Zeybekci: "Siyaset sahada olmayı gerektirir"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, iş insanları ile yaptığı toplantıda konuştu.

Abone Ol

Önceki dönem Ekonomi Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Zonguldak’a geldi.  Zeybekci, Dedeman Otel’de iş insanları ile bir araya geldi. Basına açık olarak gerçekleşen programın ilk kısmında konuşan Nihat Zeybekci, “Memleketimize hizmet etmek için verilen bu fırsatları değerlendirmemiz ve bir nevi askerlik yapmamız gerekiyordu” dedi.
Siyasetin devamlı sahada olmayı gerektirdiğini vurgulayan Nihat Zeybekci, “Devamlı o beslenme, yani vatandaşımızla temas, onları dinlemek, onlarla hasbihal etmek ve hemhal olmak siyasetçinin temel görevlerindendir. Özellikle yerel yönetimden geldiğimizde; bizim gibi belediye başkanlığından gelmiş olanlar için ya da sivil toplum kuruluşlarından gelenler için durum farklıdır.” dedi.
2004'ten önce birinci ihracatçılar birliği başkanlığı, sanayi odası, ticaret odası ve benzeri kurumlarda görevlerinin olduğunu ifade eden Zeybekci, “Tam sanayi odası başkanlığına gözümüzü dikmişken, Cumhurbaşkanımız 2004'te ‘Denizli Belediye Başkan Adayımız Nihat Zeybekçi'dir’ diyerek bizi siyasete yönlendirdi. Bahsettiğiniz gibi, memleketimize hizmet etmek için verilen bu fırsatları değerlendirmemiz ve bir nevi askerlik yapmamız gerekiyordu.” şeklinde konuştu. 
“O günden sonra siyasette bir yolculuğumuz başladı.” diyen Zeybekci, “Cumhurbaşkanımızın ricası üzerine başladık, ben de sizin gibi iş dünyasından gelen bir sanayiciyim. Samsun’da yaklaşık 1.200 civarında işimiz hala devam ediyor. Ana iş kolumuz konfeksiyon ve hazır giyim ihracatı. Ancak tarımdan otomotive kadar birçok sektörde, hatta biraz da enerji sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Her ne kadar Zonguldak gibi bir enerji merkezi olamasak da, Mersin'deki yatırımlarımızla bu alanda bir varlık göstermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla, sizinle beraber Türkiye ekonomisinin gelişmelerini yakından takip eden bir kardeşinizim. Önce belediye başkanlığı, ardından milletvekilliği, dört yıl Ekonomi Bakanlığı ve 2018’de kendi irademizle aktif siyaseti bırakma kararı aldık. Ancak Cumhurbaşkanımız buna müsaade etmedi. Geçtiğimiz sene ekim ayından itibaren Ekonomi İşleri Başkanlığı görevine getirildim. Sivil toplum kuruluşlarından, sanayi dünyasından gelen biri olarak, Ekonomi Bakanlığı görevim süresince aileden biri olarak görüldüm ve bu sorumluluğu üstlendim.” dedi. 
Yerel seçimlerle ilgili yapısal kararın genel başkan tarafından son derece açık bir şekilde ifade edildiğini aktaran Zeybekci, “Bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyorum. Diğer taraftan, basın artık genel itibariyle pek okunmuyor, fakat bunu belirtmek gerekiyor. Görsel medya, özellikle sosyal medya konusunda gelişmemiz lazım. Sosyal medyaya abone olmak ve destek vermek çok önemli. Yerel medya bu alanlara geçtiğinde, onların desteklenmesi için gerekli mekanizmaları kurmak gerekiyor. Abonelik sistemlerinin oluşturulması da bu anlamda büyük önem taşıyor. Bence bu konuların yeniden değerlendirilmesi gerekiyor ve bu tasarruf kararlarının detaylarını arkadaşlarımızla birlikte biraz sonra ele alacağız.” ifadelerine yer verdi. 
İmkanların ve kaynakların kullanılabilmesinde sadece bireylerin değil tüm ülkenin ortak çabası ve emeğiyle elde edilen değerler olduğunu belirten Zeybekci, “Ülkemizin havası, güneşi, suyu ve iş gücü, hepimizin alın teriyle birleşiyor. Bu nedenle bu kaynaklara sahip çıkmak ve ona göre hareket etmek gerekiyor. Şimdi, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı olarak katıldığımız programlardan birinde sürdürülebilirlik üzerine konuşuldu. Dünyada, özellikle Avrupa’da sınırlar ve ticaret hızla değişiyor. Karbonsuz ekonomi, yani ‘sıfır karbon’ kavramı hızla yaygınlaşıyor. Biz bu durumu ticarette dış engeller olarak nitelendiriyoruz. Ürünlerin üzerinde karbon bedeli ne kadar yüksekse, bu gelecekte ülkeler için önemli bir engel haline gelecek. Ülke olarak bu konuda hazırlık yapmamız gerektiğine inanıyorum.” dedi.
İş insanları ile yapılan toplantıda; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, İl Başkanı Mustafa Çağlayan, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de hazır bulundu.
Toplantıda Zonguldak'ın önemli iş insanlarından Sezai Çanakçı, Murat Uzun, Arslan Keleş, Muhammed Yazıcı ve birçok TSO Üyesi katıldı.