Öğretmen evinde düzenlenen programa Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Saffet Bozkurt, önceki dönem milletvekili Hamdi Uçar, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, belediye başkanları eski il ve ilçe  başkanları ve partililer katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile ilgili başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapan İl Başkanı Mustafa Çağlayan, kuruluşundan buraya kadar katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Çağlayan, "Kıymetli arkadaşlar bugün AK Partimizin 23 üçüncü yıl dönümü. Eğer AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar ülkemizde mazlum coğrafyalarda sesli veya sessiz devrimler yapmış ise bunlar sizin sayenizde. İyi ki varsınız. Sizlerle yol arkadaşı olmaktan, sizlerle bu masaları paylaşmaktan, bu sofrayı paylaşmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Çünkü partiyi siz kurdunuz. Siz büyüttünüz. Siz emek verdiniz Bizler de şimdi sizlerin emanetçisiyiz. Emanetinize hiçbir zaman helal getirmeyeceğiz. Hiçbir zaman ama hiçbir zaman sizleri de unutmayacağız. Yeniden söylüyorum. İyi ki varsınız. İyi ki geldiniz. Bu kardeşiniz sizlerden Bu kardeşiniz sizlerden emaneti devralan bir kardeşiniz olarak, evladınız olarak, arkadaşınız olarak her daim sizin emrinizdedir. Kuruluşunuzdan bugüne kadar görev yapmış olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Dünyasını değişmiş olan, hayatını kaybeden  kıymetli büyüklerimize de Allah'tan rahmet, sevenlerine de tekrar sabır diliyorum. Bugüne kadar görev yapmış gerek şu anda aramızda olan, gerek aramızda olamayan herkese, tekrar tekrar şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Çağlayan’dan Özgür Özel’e “Onursuz” yakıştırması Çağlayan’dan Özgür Özel’e “Onursuz” yakıştırması

Açılış konuşmasının ardından  kuruluşunun 23’ncü yılı dolayısıyla düzenlediği programda pasta keserek kutlama yaptı.

 Zonguldak AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu,"AK Parti ailesi, 23 yıldır beraber yol yürüdüğümüz, beraber ıslandığımız yol arkadaşlarımız. Hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Biraz önce sözlerime başlarken şunu hatırlatmak istedim. Burada bir sunum yapıldı, sunumda geçmiş dönemdeki arkadaşlarımızın videoları ve fotoğrafları paylaşıldı. Eksiklik bizdedir. Orada bir ismi unutmuşuz. Kendisine buradan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Rahmetli Burhan Ali Babaoğlu bazı arkadaşlarımız hatırlamaz. Burhan Ali Babaoğlu Perşembe Belediye Başkanımız da AK Parti'den ilk belediye başkanımız. Belediye hizmet binası yapıyordu. Belediye hizmet binası yaparken belediyeye hizmet binasında bir kontrol sırasında binadan düştü ve rahmetli oldu. Kendisine gani gani rahmet diliyorum. Biz bunu unutmuşuz orada Ben de buradan mikrofondan anmak isterim. Tabii ki bununla beraber çok güzel konuşmalar yapıldı. Evet burada geçmişten isimler var. Ama en önemli şey AK Parti'nin özelliği yeni isimler de var. Düşünün burada 2001 yılında, 2002 yılındaki kurduğumuz arkadaşlar olsa sadece bu parti yirmi üçüncü yılını kutlayamazdı. AK Parti'nin özelliği ve Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği talimat budur. Devamlı olarak partimize yeni isimlerle beraber yeni kadrolarla beraber yolumuza devam etmemiz gerekiyor Burada yeni isimler var. Evet. Belki doğduklarında veya üç yaşındayken, beş yaşındayken AK Parti iktidardı. Arkadaşlar bu kutlu davada, bu isimler, bu bayrağı daha ileriye taşıyacaklar. Bir bakacağız, bizler de bir gün ilimizde belli bir yaşa ulaştıktan burada eski milletvekili olarak burada konuşma yapacağız. Ama yeni gelen arkadaşlar bu bayrağı dalgalandıracaklar ve geleceğe iletecekler. Tabii ki bu ülkemiz için gereklidir. Bu dünya için gereklidir. Bakın AK Parti davası dünya için gerekli bir davadır. Haktır, hukuktur, adalet AK Parti güçlünün adaleti değildir. Haklının adaletini savunan bir partidir. İnşallah biz ve bizden sonraki AK Parti'nin bütün mensupları bu davayı savunacaklardır. AK Parti kurulduğunda zaman koydular. Dediler ki bu parti üç yıl gider. Bu parti beş yıl gider. Bu partiyi kapatalım. Geçmişte örnekler var. Bir muhtırayla bu ülkede parklar kapatıldı. Bir tanklar caddelerde, sokaklarda yürütüldü. Bu ülkede hükümetler devrildi. Ama kim geldi? Recep Tayyip Erdoğan geldi, dur dedi. Bütün dayatmalara karşı güçlü bir liderimiz var. One minute diyebilen bir liderimiz var. Bizler onun arkasında yirmi Üç yıldır dimdik duruyoruz. İnşallah aynı şekilde AK Parti davasıyla beraber yine bu davanın arkasında dimdik durmaya hep beraber devam edeceğiz"

Konuşmaların ardından davetlilere  yemek ve pasta ikramı yapıldı.

Ak Parti 23 Yıl 2

Ak Parti 23 Yıl 1

Ak Parti 23 Yıl 3

Muhabir: Sertaç Özdemir