TÜİK verileri doğrultusunda yapılan bu artışla birlikte, litrede motorine 2 lira 7 kuruş, benzine 2 lira 20 kuruş zam, LPG'ye ise 1 lira 70 kuruş zam geldi

TÜİK'in açıkladığı altı aylık üretici enflasyonu kadar, benzin, motorin ve LPG'deki maktu ÖTV miktarları artırıldı. Litrede motorine 2 lira 7 kuruş, motorine 2 lira 20 kuruş, LPG'ye 1 lira 70 kuruş zam geldi.

Kripto Para Dünyasında Airdrop Nedir ve Nasıl Katılınır? Kripto Para Dünyasında Airdrop Nedir ve Nasıl Katılınır?

Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen özel tüketim vergisi (ÖTV) artışları, TÜİK'in açıkladığı altı aylık üretici fiyat endeksi (ÜFE) verileri doğrultusunda güncellendi. Bu güncelleme, benzinden motorine ve otogaza kadar tüm akaryakıt türlerine zam olarak yansıdı.

Sözcü'den gazetesinin haberine göre; TÜİK verileri doğrultusunda yapılan bu artışla birlikte, litrede motorine 2 lira 7 kuruş, benzine 2 lira 20 kuruş zam, LPG'ye ise 1 lira 70 kuruş zam geldi. Ayrıca, LPG de maktu ÖTV tutarları artırıldı.

ÖTV zammı sonrası benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 44,69 TL'ye, Ankara'da 45,69 TL'ye, İzmir'de 46,05 TL'ye yükseldi. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul'da 44,60 TL'ye, Ankara'da 45,63 TL'ye, İzmir'de 46,00 TL'ye çıktı.

Kaynak: Karar