Deniz sezonunun en güzel günleri şu anda Amasra’da yaşanıyor.  Bartın’ın bu şirin ilçesine de özellikle Ankara ve Karabük’ten olmak üzere çevre illerden de çok sayıda yerli turist akın akın geliyor.

Antik kent kazısında bin 600 yıllık deprem kalıntıları ortaya çıktı Antik kent kazısında bin 600 yıllık deprem kalıntıları ortaya çıktı

Bunların arasında çok sayıda Zonguldaklı aile de var. Amasra’yı tercih etmelerinin nedenini ise fiyatların normalliğine bağlıyorlar. Bir tava mezgit’in ya da istavritin  400-500 lira arasında satıldığını ve dört kişinin bununla doyabildiğini belirten Zonguldaklılar çoluk çocuk hafta sonları yemeklerini Amasra’da yemelerinin nedenini  buna bağlıyorlar.

Özellikle küçük liman bölgesinin tercihleri olduğunu belirten Zonguldaklılar yeme içme sektörünün bu ilçede çağ atlamış olduğunu da sözlerine ekliyorlar.

Amasra’da istedikleri yerde denize girebildiklerini, kimsenin kendilerine “oradan girme, buradan girme, şezlong parası ver, şemsiye parası ver” gibi isteklerde bulunmadığını da belirten Zonguldaklılar Amasra’da ayrıca “kadınlar günü” gibi bir ilkelliğin de söz konusu olmadığını, sahillerin kadın erkek ayırımı yapılmadan her kese açık olduğunu vurguluyorlar.

Zonguldak’tan Amasra’ya günü birlik gidenler bir Zonguldak-Amasra denizyolu seferinin gündeme gelmesinin gerektiğini de belirtiyorlar.

Muhabir: Sermet Aksu