Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2010 yılından bu yana yarı profesyonel tarzında uygulanan ve 2023-2024 sezonuyla birlikte 14’üncü sezon heyecanının yaşanacağı Bölgesel Amatör Lige katılım başvuru tarihi belli oldu. Amatör İşler Kurulu’ndan kulüplere gönderilen resmi yazıda, lige katılım son başvuru tarihinin 31 Ağustos Perşembe olduğu belirtildi.

Lige katılma hakkı bulunan kulüpler, bu tarihe kadar Amatör İşler Müdürlüğü BAL Departmanlığı’na müracaatta bulunmaları gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyeceği gibi ilgili kulüpler katılım hakkı bulunmasına rağmen lige alınmayacak.

ZONGULDAK’TAN 3 TAKIM VAR

2023-2024 Bölgesel Amatör Lig sezonunda Zonguldak’ı 3 takım temsil edecek. Ereğli Belediyespor, Kozlu Belediyespor ve Alaplı Belediyespor lige katılım hakkı bulunan kulüpler.

Söz konusu kulüplerden Ereğli Belediyespor, teknik ekip ve futbolcu kadrosunu şekillendirip lig hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor. Kozlu Belediyespor ile ligin yeni takımı Alaplı Belediyespor’da şuan için derin bir sessizlik hakim. Ne Kozlu, ne de Alaplı henüz transfere başlamış değil.

ALAPLI ÇEKİLME KARARI ALMIŞTI

Tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek Alaplı Belediyespor’da geçen hafta gündemi  epey meşgul eden ligden çekilme kararı hala belirsizliğini koruyor. 

Dosta, düşmana inat sahaya çıkacaklar! Dosta, düşmana inat sahaya çıkacaklar!

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in, artan maliyetler ve harcama kalemlerini gerekçe gösterip ilk kez mücadele edecekleri ligden çekilme kararı aldıklarını açıklaması üzerine tüm dikkatleri üzerine çeken Alaplı Belediyespor’la ilgili olumlu bir gelişme yok. Yönetimin şok eden ligden çekilme hamlesine tepki gösteren taraftar ve camia, kararın  yeniden gözden geçirilip yanlıştan biran evvel geri dönülmesini bekliyor. 

TRANSFER DÖNEMİ KASIM'DA BİTECEK

Diğer taraftan, Bölgesel Amatör Ligde 14 Ağustos’ta resmiyet kazanan 2023-2024 sezonu birinci transfer dönemi, 15 Kasım’da sona erecek. Bölgesel Amatör Ligde, ikinci transfer dönemi ise, 8 Ocak 2024’te başlayıp 22 Mart 2024 tarihinde son bulacak.

 SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ