Süper Beyinler Bilgi Yarışması'na 11 okuldan 66 öğrenci katıldı. 4 Haziran 2024 Salı günü yapılan 1.etap sınavında bireysel dereceler belli olmuştu. 6. ve 7.sınıflardan beşer okulun katıldığı Bilgi Yarışması etabı 06 Haziran 2024 perşembe günü Alaplı Kapalı Spor Salonunda yapıldı. 6. ve 7. sınıflarda da altın soru sonucunda ter döktüler.

Hamile köpeği bırakıp kaçtı! Hamile köpeği bırakıp kaçtı!

6. Sınıflarda Merkez Ortaokulu,7. Sınıflarda Atatürk Ortaokulu ilçe 1.si olurken,6.cı Sınıflarda Kasımlı Ortaokulu, 7. Sınıflarda Şehit Recep Turan Ortaokulu ilçe ikincisi oldu. 6. Sınıflarda Şehit Recep Turan Ortaokulu, 7. Sınıflarda Özel Bahçeşehir Koleji Ortaokulu ilçe 3.sü oldu.

Şehit Recep Turan Ortaokulu Müdürü Atalay Karakırık yaptığı açıklamada; “Eğitimde Matematik Seferberliği kapsamında bu yıl ilçemizde ikincisi gerçekleştirdiğimiz Süper Beyinler Bilgi Yarışmasında gözümüzde hepiniz bu yarışmanın galibi ve kazananısınız. 4 Haziran 2024 günü 1. Etabını okulumuzda gerçekleştirdiğimiz yarışmanın final etabını bugün burada gerçekleştiriyoruz. Okulumuz ulusal ve uluslararası bir çok yarışmaya katılmakta, ilçemizi özellikle matematik, akıl ve zeka oyunları alanlarında başarıyla temsil etmektedir. Okumuz bu tecrübesinden yola çıkarak ilçemizdeki diğer eğitim kurumları arasında işbirliği sağlamak, matematiği öğrencilerinize sevdirmek, öğrencilerimize farklı bakış açılarını bir araya getirerek kullanabilme becerileri kazandırmak maksadıyla bu yarışmayı düzenledik.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise konuşmasında; “Bu tarz etkinlikler ve bilgi yarışmaları öğrencilerin liselere geçiş sınavı olan LGS’ye hazırlanmalarında daha etkin bir rol oynamaktadır. Öğrencilerin matematiğe olan korkularını yendiklerini ve matematiği daha zevkli hale getirmektedir. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ilçe kaymakamımıza, il müdürümüze, idarecilere, öğretmenlere ve okul müdürümüze çok teşekkür ederim.” dedi.

A W221943 03

A W221943 04

A W221943 06

A W221943 05

Kaynak: İHA