Kongreye, AK Parti Milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti 27. Dönem Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Kozlu Belediyesi eski Başkanı Ali Bektaş, Ankara Yenimahalle eski Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Merkez İlçe eski Başkanı Metin Karaduman, Kozlu İlçe eski Başkanı Ünver Taşkın, MHP Kozlu İlçe Başkanı Atakan Karali, Ülkü Ocakları Kozlu İlçe Başkanı Murat Kural, MHP Kozlu Belediye Başkan Adayı Muhammet Özdemir, CHP Kozlu Belediye Başkan Aday Adayı Tolga Gören, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Enerji Bir-Sen Batı Karadeniz Şube Başkanı Sedat Güngör, Kozlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Emeksiz, ilçe başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, delegeler ve partililer salonu doldurarak kongreye büyük katılım sağladılar.

AK Parti Kozlu İlçe Başkanı ve adayı Ali Duyar yaptığı açış konuşmasında, ““Bugün burada, milletimizin hizmetinde olmanın gururuyla, AK Parti'nin bir neferi olarak bir araya gelmiş bulunuyoruz. Partimizin misyonu ve vizyonu her zaman milletimizin refahı, huzuru ve kalkınması olmuştur. AK Parti, halktan aldığı güçle, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Türkiye'nin her köşesine hizmet götürmüş ve milletimizin her bir ferdinin geleceğini aydınlatmaya gayret etmiştir.

Bugün burada toplanmamızın önemi büyüktür. Birlik ve beraberlik içinde daha güçlü yarınlara doğru adım atmak, ülkemizin kazanımlarını koruyarak daha da ileriye taşımak için bu kongrenin kritik bir dönüm noktası olduğunu biliyoruz. Rahmeti rahmana kavuşmuş olan partililerimiz için de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hepinize katılımınız ve desteğiniz için teşekkür ediyorum. Yaşasın güçlü Türkiye, yaşasın AK Parti!” dedi.

Devrim Dural: “Halkın cebine el attılar” Devrim Dural: “Halkın cebine el attılar”

Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda, AK Parti Kozlu İlçe Başkanlığına Ali Duyar seçilirken, yönetim kuruluna ise, Bilal Girgin, Adem Şahin, Saliha Çakır, Mehmet Can Taşkın, İlayda Yılmaz, Çağdaş Kardaş, Şeyma Şensoy, Selma Kıyar, Nuray Yağbasan, Emin Abasız, Emirhan Demir, Abdülhalim Küçük, Hasan Menteşe, Muhammet Abacı, Erdem Çetin, Mustafa Ferhat Yüksel, Mehtap Emral, Serdar Ceylan, Serdal Kocabaşoğlu seçildiler.

Muhabir: Handan Alataş