Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu yazılı bir basın açıklamlasıyaparak  hükümeti sert bir şekilde eleştirdi.

Aynı zamanda Yeşil Sol Parti İl başkanlığı da yapan Topaloğlu hükümetin insanları ezdiğini ve yoksullukta birleştirdiğini vurguladığı basın açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

“Evet ülkeyi 22 yıldır yöneten iktidar. Hepimizi açlığa yoksulluğa iterek. bir kez daha sermayenin egemenlerin iktidarı olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Bu gün ülkeyi yönetenler utanma duygusunu kaybetmiştir.

Fener alayında çıkan yangına sağlık ekipleri müdahale etti Fener alayında çıkan yangına sağlık ekipleri müdahale etti

22 Yılda zengini daha zengin fakir daha fakir yapan bir sistem düzen kurulmuştur. En son emeklilere reva görülen komik zam. Diğer yandan pas geçilen asgari ücretli bizleri artık gerçekten canından bezdirmiştir.

Emekli zammı gündeme geldiğinde bütçe dengelerinden söz eden iktidar. Zenginin vergi borcunu silerken. Kamu bankalarından rant aktarırken hiç bütçe dengeleri akıllarına gelmiyor.

Burada bizleri asıl üzen şeyin kendilerini dini ve milli değerlere çok bağlı olduklarını ifade eden bugünkü iktidar sahipleri bu duyguların arkasına saklanarak bize bu yoksulluğu yaşatmaktadırlar.

Bir diğer konu ise kendi üyelerinin aidatlarıyla geçinen sendikacıların bu konuda seslerinin çıkmaması çok acı. Evet,22 yıldır ülkeyi yöneten zihniyetin kullanım ömrü dolmuştur. Bugün acilen bir hükümet değişikliğine ihtiyaç vardır. Biz tüketici örgütü olarak, Bir kez daha ülkeyi yönetenleri uyarıyoruz. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Vatandaşın dayanma gücü kalmamıştır. Bu politikalardan vazgeçin.  Emeklilinin emekçinin satın alma gücünü artırın.”

Kaynak: Bülten