Zonguldak İl Genel Meclisi sona erdi Zonguldak İl Genel Meclisi sona erdi

Topaloğlu, CHP’li Zonguldak ve Kozlu Belediyesi’ne ithafen “Gelen gideni aratıyor” dedi. Topaloğlu’nun açıklamasında “Sosyal belediyecilik diye yola çıkanlar, Bugün işin kolayına kaçıp her şeye zam yapmayı marifet sayıyorlar.” cümlesine de yer vermesi dikkatlerden kaçmadı.
Topaloğlu’nun açıklamasının tamamı şu şekilde:

“ZAM ZAM ZAM 
AÇIK ZAM GİZLİ ZAM. 

Evet, Gelen gideni aratıyor diye bir atasözümüz var. Yerel yönetimlerde iktidara gelenler. Geçmişte itiraz ettikleri her şeyi bugün daha da katmerli uygulamaya koyuyorlar. Her gelen yönetim geçmişten enkaz devir aldığını tek yolun zam olduğunu bizlere yutturmaya çalışıyor. Bu kentte bu hiç değişmedi dün öyleydi bugünde aynı şekilde devam ediyor.
Yanı kısaca oyuncular değişiyor. Senaryo hiç değişmiyor. Bu kentin kentin kaderi bu olamaz.
Sosyal belediyecilik diye yola çıkanlar, Bugün işin kolayına kaçıp her şeye zam yapmayı marifet sayıyorlar.
Belediyelerin işlettiği plajlardan alınan ücretlere %100 zam ne demek. Bunu Anlamı şudur. gariban yoksul plaja gitmesin. Sadece seçkinler plaja gitsin. Halkçılık adına seçim alanlar. Halkı çoktan unuttu. Dün mecliste zamlara karşı çıkan meclis üyeleri şimdi nerelerde ?
Aynı şeyin Kozlu'da yaşandığını görmekteyiz. Ilık su Plajında Dışarıdan yemek içecek getirilmesi yasaklanmış olduğunu basından öğrendik. Bu durum umarım doğru değildir . Böylesi  uygulamalar  Ancak faşist  yönetimlerde ve Kar amacı güden şirketlerde olur.
BELEDİYELER TİCARETHANE DEĞİLDİR !
Böylesi uygulamalardan kaçınılmalı. Yoksul ve dar gelirli vatandaşların rahat bir şekilde plajlara girmesi sağlanmalıdır.

Diğer bir konu OTOPARK ücretleri evet belediyeler. bu konuda düzenleme yapmalı, Park yerleri dışında ara sokaklarda araçlar park edilmemeli ve bu park yerlerinden belediye makul ölçüde ücret almalıdır. Bu ücret kademeli yapılmalıdır. Bu park işi herkese eşit uygulanmalı kimseye hiç bir şekilde ayrıcalık tanınmamalıdır.
Hastane önünde park yerlerinden daha düşük bir tarife uygulanmalı ve ilk bir saat ücretsiz olmalıdır.

 Ekmeğe gizli zam yapılarak esnaf odaları ve yetkililer, Vatandaşı kandırmaya çalışmaktadırlar. Böylesi uygulamaları asla kabul etmiyoruz. 
VATANDAŞIN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIN !
Bu zam geri alınmalı . Ekmek aynı gramajdan aynı fiyattan satılmalıdır.”

Kaynak: Bülten