Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Son günlerde kentte ve ilçelerde yaşanan işyeri dışında kurulan sözleşmelerle su arıtma cihazı satan firma değişik vaadlerde bulunarak özelikle evlerde tek yaşayan ve yaşlı olanlara sözleşme imzalatarak satış yapmaktadır” dedi.

Topaloğlu açıklamasında, “ Sonuçta yasal olarak izin belgesi olduğu için 14 günlük Cayma süresini kaçıran tüketiciler. Bu sözleşme gereği bedeli ödemek zorunda kalacaklardır” diyerek şunları söyledi:

“Biz Tüketici örgütü olarak bu konuyu gündeme getiren girişimlerde bulunan Yeşil Mahalle Muhtarı Ahmet Kuzgun’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca Zonguldak Belediyesinin açıklamasını da yerinde buluyoruz.

Bu Firmadan su arıtıcı cihazı alan memnun olmayan tüketiciler.  Mutlaka 14 günlük süre dolmadan ilgili firmaya iadeli taahhütlü bildirimde bulunsunlar. Aksi durumda süre dolduktan sonra bir hak elde edemezler .

BEUN Mezunu Böyükarslan Uluslararası Türk Mutfağı Tanıtım etkinliğinde yer aldı BEUN Mezunu Böyükarslan Uluslararası Türk Mutfağı Tanıtım etkinliğinde yer aldı

Dernek olarak konuyu takip ediyoruz. Vatandaşlar gerekirse derneğimize başvurarak destek talebinde bulunabilirler”

Kaynak: Bülten