Almanya'nın Werl kentindeki Marien Gymnasium Werl okulunun yöneticileri ve öğretmenlerinden oluşan heyet, kardeş okul Devrek Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi’ni ziyaret etti. "Kardeş Okul Projesi" çerçevesinde gerçekleştirilen bu ziyaret, iki okul arasındaki eğitim ve kültürel alışverişi geliştirmeyi hedefliyor.

Zonguldak’taki sır cinayette 2 gözaltı Zonguldak’taki sır cinayette 2 gözaltı

Alman heyetinde Marien Gymnasium Werl’in Rektörü Michael Prünte, Matematik-Fizik Öğretmeni Tabies Zastera ve İngilizce-Almanca Öğretmeni Nadia Nysztor yer aldı. 4 gün süren ziyaret kapsamında Devrek Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi'ndeki ders içerikleri ve öğretim yöntemleri incelendi. Ayrıca heyet, Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya’yı makamlarında ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Devrek Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi Müdürü Sezgin İnam, öğrenci değişimlerinin iki taraf için de büyük bir fırsat olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Alman kardeş okulumuz Marien Gymnasium Werl, 180 Türk kökenli öğrenciye de ev sahipliği yapıyor. Mart 2025’te okulumuzdan 10 öğrenci ve 4 öğretmen, bir haftalık eğitim programı için Almanya’ya gidecek. 24 milletten binden fazla öğrenciye eğitim veren bu okul ile gerçekleştireceğimiz öğrenci değişimi, her iki okul için de önemli bir zenginlik olacaktır."

B8Ad99Cd Ca43 4De9 A051 3Fb2948868Fa

Muhabir: Handan Alataş