Zonguldak kent merkezinden geçen derenin ıslah çalışmaları bilindiği gibi aylardır sürüyor. Bu kapsamda iş makineleri derenin içinde ve çevresinde sürekli hafriyat işlemleri gerçekleştiriyorlar,  derenin Uzunmehmet Caddesine bakan ve taşkını önleyici duvarlar da yıkıldı.

Geçtiğimiz yıllarda aşırı yağışlar onucu derenin debisinin artmasıyla akan su yıkılan duvarların en üst seviyesine kadar yükselmişti ve az daha taşkına da neden olacaktı ama yağmur uzun süre yağmadığından bu tehlike ucuz atlatıldı. Dere çevresinde işyeri bulunanlar ve ana cadde esnafının önemli bir bölümü de rahat nefes aldı.

Dere ıslah projesi kapsamında taşkını önleyici duvarlar yıkıldı ve dere aşırı sağanak yağışlar karşısında etrafına tehlike saçabilecek durumla geldi. Çalışmalar sürdüğü için bu duvarlar hala yenilenemedi.

Bu durumda da vatandaşlar ve kent merkezinde işyerleri bulunan kişiler “aman yağmur yağmasın” diyerek her gün dua etmeye başladılar. Bu vatandaşlar geçmiş yıllarda meydana gelen taşkın olaylarını daha unutamadıklarını da belirtiyorlar

DSİ tarafından “debisi belirsiz akarsular” kapsamında olduğu açıklanan derenin kazasız belasız ıslahının bir an önce gerçekleştirilerek durumun normale dönmesi de vatandaşın beklentisi. Ancak ödeneklerin yetersiz olduğu günümüzde bu beklentinin ne zaman sona ereceği de belirsiz.

Zonguldak Adliye önü karıştı; Sanık yakınları eylemcilere saldırdı! Zonguldak Adliye önü karıştı; Sanık yakınları eylemcilere saldırdı!

Dere Dsi̇

Muhabir: Sermet Aksu