Bilindiği gibi Zonguldak limanında eskiden balığa çıkmış olan motorlar ve amatör balıkçılar yakaladıkları balıklardı Kordonboyu’nun bir bölümüne yanaşarak torba işi halka satabilirlerdi.

Üniversite Caddesi'nde Çatı Yangını: 2 Kişi Hastaneye Kaldırıldı Üniversite Caddesi'nde Çatı Yangını: 2 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Birinci elden direkt halka yapılan satışlar da ucuz olur herkes balık yiyebilirdi. Ancak anlaşılmaz nedenlerle bu satış olayı engellendi ve balık satış işi sadece b u işi yapan balıkçı dükkanlarına bırakılarak bir düopol piyasası oluşturuldu Bu piyasanın gereği olarak da balık zaman içerisinde pahalandı. Bilindiği gibi düopol piyasalarında az sayıda satıcı ve çok sayıda alıcı bulunarak karteli andırır bir ortam yaratılabiliyor.

Liman kenarına yeni yapılan gezi yolunda amatör balıkçılar tarafından balık satışına ve hatta burada bir balık ekmek satışı yapılmasına izin verilmesi de halk tarafından isteniyor ve hatta sosyal medyada bu türden paylaşımlar yer alıyor.

Zonguldak’ta kamuoyu oluşturan unsurların başında gelen yazar Yüksel Yıldırım da böyle bir paylaşımda bulunarak “Bu iskele boyunca balıkçıların motor ve sandallarına izin verilmeli. Çekek olarak kullanıma izin verilmeden motorlar sırayla dizilmeli.Limanın tarih boyunca balıkçılık kimliği hem korunmuş olup, hem de otantik hava yaşatılmalı.Gerekirse sandaldan taze balık ve balık ekmek satışı tarzı proje düşünülmeli…” şeklindeki görüşünü sosyal medyada paylaştı ve bu paylaşım da büyük destek gördü.

Muhabir: Sermet Aksu