Japonların dünyaya tanıttığı ve tığ işi ile yapılan içi doldurulmuş oyuncak anlamına gelen "Amigurumi" için Devrek Halk Eğitimi Merkezi'nin desteğiyle bir kurs açıldı. Usta Öğretici Feride Engin tarafından verilen "Amigurumi" kursunu başarıyla tamamlayan Devrekli kadınlar, öğrendikleri bu teknikle oyuncak örerek aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Devrekli kadınların evlerinde yaptığı oyuncak bebekler, Devrek'te açılan el sanatları mağazasında satılıyor. Bu mağazada sergilenen amigurumi oyuncaklar büyük ilgi görüyor. Usta Öğretici Feride Engin, kurs sayesinde kadınların edindikleri bilgi ve becerileri maddi kazanca dönüştürmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

 Engin, "Devrekli kadınlarımız, verdiğimiz amigurumi kursunu başarılı bir şekilde tamamlayarak bu sanatı öğrendiler. Kursu bitiren kadınlarımız evlerinde bebek ve çeşitli ürünler yaparak üretmeye devam etti. Üretilen ürünleri önceleri tek tek satıyorduk. Çok fazla talep ve ürün olunca bir el sanatları mağazası açarak bu ürünlerin satışını buradan yapmaya başladık. Mağaza sayesinde daha fazla ürün sergileme ve satış yapma imkanımız oldu. Kadınlarımız mağazamız sayesinde iyi bir gelir de elde ediyor. Daha geniş bir yelpaze içerisinde satışlarımızı yapmayı düşünüyoruz. Amigurumi, kadınlarımızın umudu oldu." dedi.

Bu kurs ve açılan mağaza sayesinde, Devrekli kadınlar hem sanatsal becerilerini geliştiriyor hem de aile ekonomilerine önemli katkılarda bulunuyor.

Whats App Image 2024 05 27 At 14.42.49

Devrek'te polislere yapılan saldırıyı kınadılar Devrek'te polislere yapılan saldırıyı kınadılar

Whats App Image 2024 05 27 At 14.42.50 (1)

Whats App Image 2024 05 27 At 14.42.50

Whats App Image 2024 05 27 At 14.42.49 (1)

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA